Gaziantep'den bir çorba tarifi, severek yenilen, sunulan özel bir çorba
3 su bardağı yoğurt
1 yumurta
4 su bardağı su
1 su bardağı yarma(aşurelik buğday)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
Buğdayı bir gece önce iyice yıkayıp 2 su bardağı kaynayan suya atın.5–6 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp, yumuşamaya bırakın.
Yoğurt ve yumurtayı tencereye alıp iyice çırpın. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Karışıma daha önceden haşlayıp beklettiğiniz buğdayı ekleyin Buğday yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Tavada sıvıyağı kızdırıp naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine naneli yağı gezdirip servis yapın.