1- Neden olmasın?
Birini ikna etmek istiyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz. Karşınızdaki kişi tartışmada üstünlüğü kazanmaya başladığında ve size zor sorular sormaya başladığında yapacağınız çok kolay bir taktik vardır. Kolay olduğu kadar size zaman kazandıracak bir taktiktir. Soruya soru ile karşılık verin.
Örnek:
Bunu neden yapalım dediğinde Neden yapmayalım ki deyin. Böylece asıl cevap için zaman kazanmış olacaksınız.

2- Ayakların yönü çok önemlidir.
Biriyle konuşurken sizi ilgiyle dinliyorsa ayaklarına bakın %90 ayakları size doğru duruyor olacaktır. İlgili insanlar bedenlerini özellikle ayaklarını size doğru döndürürler. Eğer ayakları size doğru değilse durumu değiştirmek için konuyu değiştirin veya dolaşmak isteyip istemediğini sorun.

3- Büyüklerin fikri.
Birine bir konuyu anlatırken eğer onun ilgisini çekmek istiyorsanız, bunun bir uzmanın fikri olduğunu söyleyin veya ailenizden bir büyüğün fikri olduğunu belirtin. İnsanlar uzman görüşlerine çok daha fazla ilgi gösterirler.

4- Örnek verir misin?
Bir tartışmada galibiyet için basit ama etkili bir taktik daha. Konuyla ilgili tartışıyorsanız ondan durum ile ilgili bir örnek vermesini isteyin.
Örnek:
Kişi sizi eleştiriyorsa "Bunu yaptığıma dair bir örnek verir misin" Genellikle insanlar sizin yaptığınız hatayı hatırlar ama ne zaman ve nasıl yaptığınızı hatırlamazlar.
5- Bir konuyu harika yapmak için.
İnsanlara bir konu anlatıyorsanız muhteşem bir giriş cümlesi ve harika bir son cümle bulun. Çünkü insanlar konuşmalarda ilk giriş cümlelerini ve son cümleleri hatırlarlar. Aynı haber başlıkları gibi. Çarpıcı bir haber başlığı ile yazıyı okuruz.

6- Samimi konuşun ve doğru zamanı bekleyin.
İnsanlar kendilerine sıcak davranan insanları severler. Bir toplantıda samimi olarak düşüncelerinizi aktarıyorsanız insanların güvenini kazanırsınız. Araştırmalar insanların samimi davranan insanları güvenilir bulduklarını belirtir. Konuşmanızda kabul ettirmeniz gereken şeyi bu samimiyetin arttığı en yüksek noktada söyleyin. Bu taktik kabul edilmesini sağlayacaktır.

7- Sana güveniyorum.
Güven kişilerin bir konuda ikna olmasını sağlayan en büyük etkendir. Bir doktora gittiğinizde doktor size sağlıkla ilgili bir teşhis koyduğunda ona güvenirsiniz. Çünkü bu mesleki bir güven getirir. Karşınızdaki kişiye konuşma sırasında sana güveniyorum veya sana inanıyorum diyin. Eğer yakınsanız sen benim en değerli dostumsun ve fikirlerine kesinlikle katılıyorum diyin. Kişiler karşılarındaki kişinin düşüncelerini yansıtmayı severler. Bir süre sonra karşınızdaki kişide size karşı bu tarz duygular hissetmeye başlayacaktır.