Mutfakta hünerlerini sergilemekten zevk alan güzel bayanlar bu yazımızda sizlerle katmerli poğaça yapılışı konusunu paylaşıyoruz. Katmerli poğaça tarifi kolay ve hem misafir ağırlarken çayın yanında ve hem de ev halkına servis edilebilecek poğaçadır. Birçok bayan katmerli poğaça yapımını biliyor olsa da biz hem bilgilerinin tazelenmesi ve hem de bilmeyip yapmak isteyen bayanlara yardımcı olabilmek için tarifi sunuyoruz.Katmerli Poğaça Malzemeleri

Birer çay bardağı yoğurt ile sıvı yağ, 1 adet yumurta, bir paket kuru maya, üç su bardağı un ile yeterince tuz ve aldığı kadar ılık su. Ara malzemesine 100 gram margarin ve iç harcı için de bir bardak rendelenmiş kaşar peyniri.

Katmerli Poğaça Tarifi

Boş bir kap içerisine unu koyduktan sonra ortasına yumurtanın akını ekleyin, sonra üzerine mayayı koyup yoğurt ile yağı ekleyin. Suyunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra merdane ile açıp iki eşit parçaya bölün ve margarini eriterek ayırdığınız iki parça hamura sürün. Hamurları iyice rulo yaparak üst üste koyun ve rulo yapın. Sonra da iki parmak eninde ruloları kesin. Şimdi kesip hazırladığınız bu parçaları eliniz ile açarak kaşar peynirini koyup kapatın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu serperek yaklaşık 200 derece sıcaklıktaki fırına sürerek pişirin. Afiyet olsun.