Malzemeler:

2 tane havuç

1 tane kabak

8-9 çorba kaşığı süzme yoğurt , azaltabilir veya arttırabilirsiniz.

2 çorba kaşığı mayonez

3 diş sarımsak

1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz tercihen deniz tuzu. Tarifi:

Rendenin iri tarafı ile kabak ve havucu rende yapalım.

Bir tavaya biraz yağ alalım, kabağı ilave edelim suyunu salıp çekene kadar kavuralım.

Ayrı bir tavaya yağı alalım, havuçları kavuralım.(rengi dönünceye kadar)

Kavurduğumuz kabak ve havucu karıştırma kabına alalım, üzerine ezdiğimiz sarımsağı, mayonez, tuz ve yoğurdu ilave edelim iyice karıştıralım. Son olarak cevizleri ekleyelim karıştıralım servis tabağına alalım.

Üzerini iri cevizlerle süsleyelim ve soğuk servise sunalım.

Afiyet olsun….