Malzemeler
2 Su bardağı ince bulgur
1 Kuru soğan
12/15 Adet yeşil soğan
3 Domates
1 Demet maydanoz-dereotu
4/5 Adet sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 Limon
2 Çay Kaşığı kırmızı biber
TuzKısır tarifi
Bulgur bir tepsiye konur ayıklanır.
*** Üzerine 2-3 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.
*** Soğan,maydanoz,dereotu,damates biber yıkanıp küçük küçük doğranır.
*** Bulgur kabarınca rendelenmiş kuru soğan tuz kırmızı biber konup biraz yoğrulur.
*** Hazırlanan sebzeler katılır.Zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.
*** Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir
1 marul.