Malzemeler

2 Su bardağı ince bulgur
1 Kuru soğan
12/15 Adet yeşil soğan
3 Domates
1 Demet maydanoz-dereotu
4/5 Adet sivri biber
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 Limon
2 Çay Kaşığı kırmızı biber
TuzKısır tarifi

Bulgur bir tepsiye konur ayıklanır.

*** Üzerine 2-3 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.

*** Soğan,maydanoz,dereotu,damates biber yıkanıp küçük küçük doğranır.

*** Bulgur kabarınca rendelenmiş kuru soğan tuz kırmızı biber konup biraz yoğrulur.

*** Hazırlanan sebzeler katılır.Zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.

*** Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir
1 marul.