Malzemeler:
1 tane levrek
2 tane kırmızıbiber
1 çay bardağı nohut
3 sap yeşil soğan
1 miktar maydanoz
3 dal defneyaprağı
2 diş sarımsak
Karabiber, tuz
Sıvıyağı. Balık Çorbası Tarifi:
Öncelikle, balığı ayıklayıp yıkayalım ve tencereye alalım, üzerine sırası ile tane karabiberi, defneyaprağını, ince doğranmış sarımsağı ve biraz su ilave edelim, pişmeye bırakalım.
Pişen balığı bir tabağa alalım, didikleyelim. Bir tencereye sıvıyağı alalım, üzerine nohut, didiklenmiş balığı doğranmış közlenmiş biberi ilave edelim. Balığı haşladığımız suyu da ilave edelim tuzunu ayarlayıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlat başlamaz, ince kıydığımız maydanoz ve yeşil soğanı tencereye ilave edelim 10 dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun.