2017 – 2018 yerleştirme sonuçlarına göre Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü olan üniversitelerde ki yerleşim durumuna göre taban puanları, tavan puanları, kontenjanları

Aşağıda yer alan tabloda Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne ait olan taban puanları büyükten küçüğe doğru sıralanmış hali ile yer almaktadır. Acil Yardım ve Afet Yönetimi okumak isteyenler için bir rehber niteliği taşıyan tablo tamamen ÖSYM verileri ile hazırlanmıştır.
2017 yılında yapılan son yerleştirmede ortaya çıkan Acil Yardım ve Afet Yönetimi taban puanları ile birlikte genel kontenjanları hakkında da bilgiler yer almaktadır.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ PUAN TÜRÜ: MF – 3

ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE ADI BÖLÜM ADI Genel
Kont.
Yerleşen En Küçük
BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Tam Burslu) 2 2 315,70597
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve AfetYönetimi 70 70 259,40139
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi 55 56 253,09691
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (İÖ) 70 70 245,64347
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (İÖ) 55 57 239,49008
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve AfetYönetimi (İngilizce) (Tam Burslu) 4 1 227,33290
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Tam Burslu) 8 5 224,73890
BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (%50Burslu) 18 8 212,95438
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Tam Burslu) 3 2 205,29075
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (%50 Burslu) 3 0
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (%75 Burslu) 3 0
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (İngilizce) (%50 Burslu) 3 0
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (İngilizce) (Ücretli) 8 0
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve AfetYönetimi (Ücretli) 6 0
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (%50 Burslu) 6 0
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (%75 Burslu) 6 0
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü SAĞLIK YÜKSEKOKULU PUAN TÜRÜ: YGS – 2

ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE ADI BÖLÜM ADI Genel
Kont.
Yerleşen En Küçük
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 60 60 279,74290
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) Hatay Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 40 40 276,76915
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) (Bk. 789) Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı BilimlerYüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 60 60 276,72111
NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ (TEKİRDAĞ) Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 30 30 273,99314
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR) Bucak Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 60 60 267,26346
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Çanakkale Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (KKTC Uyruklu) 1 0