Kaç Kişilik : 4-6
Hazırlama Süresi : 5-15 dk
Pişirme : 1 saat
Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kabak
- 3 adet domates
- 6 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz. (Kendi belirlediğiniz kadar)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı
Alacalı soyulan patlıcanlar ile kabukları soyulup yıkanmış patatesler, kabak ve domatesler iri küpler halinde doğranır. Biberler üç veya dörde bölünür. Sarımsaklar da ikiye bölünür. Hepsi geniş bir kabın içerisinde tuz ve baharatlarda konularak harmanlanır, küçük fırın tepsisine yerleştirilir. Salçalar ayrı bir kabın içerisinde bir buçuk su bardağı su ve sıvı yağ ile iyice karıştırılıp tepsideki sebzelerin üzerine gezdirilerek dökülür. 200 dereceye ayarlanmış fırında sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirilir. En son patates piştiği için diğer sebzeleri çok yakmadan patatesin pişip pişmediği kontrol edilir ve fırın kapatılır.
Afiyet olsun.