Kaç Kişilik : 6
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Malzemeler:
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 4 su bardağı süt
- 1,5- 3,5 su bardağı toz şeker (şeker oranını arzuya göre azaltıp, arttırabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
Püf Noktası
Pirinç ununu, topaklanmaması için süt ile iyice karıştırdıktan sonra kaynamakta olan pirinçlere azar azar ve ılıklaştırarak eklemeye dikkat edin.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre; sütlaç karışımına vanilya ekleyebilir, toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 1,5 çay bardağı pirinci, 3 su bardağı sıcak su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatın.
- Haşlanan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edin.
- Ayrı bir kasede karıştırdığınız 1 su bardağı süt, toz şeker ve 3 yemek kaşığı pirinç ununu tencereye aktarırken kesilmemesi için tenceredeki karışımdan 1-2 kaşık üzerine ekleyip, tekrardan tencereye yavaşça ve karıştırarak ekleyin.
- Yaklaşık 10 dakika kadar sütlacı pişirdikten sonra 1,5 su bardağı toz şekeri tencereye aktarın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
- 1 taşım kaynattıktan sonra kıvam alan sütlacı, servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin ve soğuk olarak servis edin.
Servis Önerisi
Tarçın, hindistancevizi ya da fındık ilavesi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.