Aşk hakkında yüzlerce roman, binlerce film, trilyonlarca şarkı üretildi. Ve üretilmeye de devam ediyor. Robot olmadığımız için, haliyle hisli yaratıklarız. Aşık olmak, hoşlanmak gibi şeylere ihtiyacımız var. O zaman sizlere can alıcı soruyu soruyorum: Aşık olduğunuz kişiyi kaybetmemek için ne kadar ileri gidebilirsiniz?
9 ay sürdürdü
Sizi bilemem ama Honduras'ta yaşayan Rosa Castellanos Diaz öyle bir şey yaptı ki duyanlar şoke oluyor. Erkek arkadaşı Melvin Mendoza onu terk etmesin diye hamile olduğunu söyledi.
Bu da yetmedi, tam 9 ay hamile taklidi yaptı... Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu yalan da er geç ortaya çıkacaktı.
Kimseye haber vermedi
Ve çıktı da. Bir magazin klişesine dönüşen "
Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır" lafı gibi.
Rosa'cığımız ne hikmetse ani bir doğum sancısına tutulduğu için gizlice kimseye haber vermeden hastaneye gitti, doğumunu yapıp eve döndü!
Oyuncak bebek!
"O kadar aniydi ki haber veremedim" yalanları eşliğinde karnındaki ikizlerden birinin öldüğünü, ötekinin ise hastanede tedavi altında olduğunu söyledi. "Ölen bebek nerede?" diye sordu eş dost. O da "Mezarlıkta" dedi. Bunun üzerine
sevgilisi Melvin mezarlığa gitti ve bir baktı ki, tabutun içindeki oyuncak bebek!
Aşktan bahsediyoruz
Bütün bu hamileliğin yalan olduğunu anlayan Melvin, Rosa'dan şikâyetçi olmamaya karar verdi. Ancak konu elbette basına yansıdı.
Şu anda İngiliz The Sun gazetesinden Latin Amerika'daki pek çok internet sitesinde onların garip aşk hikâyesi yer alıyor. Rosa'nınki tamam hastalık derecesinde gariplik içeriyor ama aşktan bahsediyoruz!
Nasıl güvenebilirsiniz?
Aşk demek kimyanın bozulması demek. Sağlıklı düşünmemek demek.
Hangi aklı başında insan sırf sevdiği kişiyi kaybetmemek için 9 (yazıyla dokuz) ay boyunca hamile taklidi yapar ki? Çıldırır insan. Melvin de işte bu yüzden belki de ondan şikâyetçi olmamış. Ama şunu da düşünmek lazım: Sırf sizi kaybetmemek için bütün çevreye yalan söyleyen bir kadına nasıl güvenebilirsiniz ki?
Şuursuzca!
Evlenseler kim bilir ne yalanlar üretecek Rosa. Hep diyorum, bir kez daha diyeyim: Aşık olmak asla sağlıklı bir ruh hali değil. Nasıl açken canavara dönüşüyoruz, aşık olduğumuzda da adeta manik atak geçirir gibiyiz.
Asla aşık olmayalım, aşık olan arkadaşlarımızı çirkinleşmek pahasına uyaralım...