Bu Basit Yöntemle Hızlı Indexleme
Sayfalarınızın indexlenmelerinde sorun mu yaşıyorsunuz? Şimdi anlatacağım YouTube tekniği birkaç dakika veya birkaç saat içinde sorunu halleder.
Belki “Google gibi getir” yaparak ya da “URL tara” yöntemi ile yeni yayınladığınız sayfaların saniyeler içinde Google’da indexlenmelerini sağlayabilirsiniz, ancak sitenizde sık sık içerik yayınlanıyorsa bu yöntemler zorlaşıyor. Pingleme de işe yaramaz zaten. Ancak şimdi göstereceğim teknik ile bu büyük sorundan kurtulabilirsiniz.
Bu teknik ise:
- Güvenilir: Eğer bu yöntem sitenizi indexlemezse, o zaman domaininiz muhtemelen cezalıdır.
- Hızlı: 5 dakika – 2 saat
- Sağlam: Ping servisleri zorla indexletme SEO aracıdır. Doğruyu söylemek gerekirse Google SEO‘ya karşıdır, “ben bilirim, siz sakın karışmayın” modunda takılır. Bu yüzden bazen alttan almak gerekir
Adım 1. Indexletmek istediğiniz sayfaya YouTube video yerleştirme kodunu ekleyin.
YouTube’da konuyla alakalı videoları bulun. Yerleştirme kodunu kopyalayın. Aslında burada videonun alakalılığıyla bir alakası yok, ancak gene de ziyaretçilere alakasız video sunarak sinirlendirmemek gerek.
Adım 2. Yerleştirme kodunu sayfanın metin editörüne yapıştırın.
Adım 3. “Google XML Sitemap for Videos” eklentisini kurun.
Amit Agarwal’ın sürümü gerekiyor.
Adım 4. Site haritası oluşturun ve Google pingleyin.
Adım a. Araçlar > Video Sitemap
Adım b. Video site haritası oluşturun
Adım c. Google’a bunu taramasını söyleyin
Sayfanız 1-2 saat içinde de indexlenebilir, bazen de 5 dakika gibi kısa süre içinde de indexlenebilir.
aLinti..