Yoğurt bizim yemek kültürümüzde ve damak tadımızda da çok önemli yere sahip. Batı kültürünün yoğurtla tanışması ise daha yeni sayılır. Bu durum meraklarını ve ilgilerini kamçılıyor olmalı ki yalnızca çeşit çeşit yoğurt üretmekle kalmıyor yoğurdun insan vücudu üzerindeki etkilerini de ciddi şekilde araştırıyorlar. Yoğurt bazı çalışmalara göre karın bölgesindeki yağ yakımını hızlandırıyor.
Ayrıca içindeki kalsiyum sayesinde, yağ yakımını hızlandırıyor. Yeteri kadar kalsiyum alamamak, yağ yakımını sekteye uğratır, bu açıdan yoğurdun içerdiği kalsiyum, kilo vermek isteyenler için çok faydalıdır.
Canlı ve etkin kültürden üretilmiş yoğurt, sindirim sistemini düzenlemek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek açısından da çok faydalıdır. İçindeki faydalı bakteriler, sindirim sistemimizdeki zararlı bakterilerle mücadele ederek bağışıklık sistemine yardım eder. Bu, bir yandan bağışıklık sistemine fayda sağlarken diğer yandan da sindirimin kolaylaşmasını sağlar.
Karın bölgesindeki yağları azaltması sayesinde yoğurt, bir çeşit döngü yaratır ve belirli süre düzenli tüketildikten sonra daha belirgin fayda sağlamaya başlar.
Böylece yağ ve kalori tüketiminiz en aza inerken yoğurdun içindeki vitamin mineral ve faydalı bakterilerden en yüksek oranda faydalanmış olursunuz.
Zayıflamaya Yardımcı Kür:
1 kase yağsız yoğurt
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın

1 kase yağsız yoğurdun içine 1 çay kaşığı zencefil ,1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 çay kaşığı toz tarçın ilave edip karıştırıyoruz.Bunu sabah,öğlen ve akşam olmak üzere 3 kez yapıyoruz ve tüketiyoruz.