kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 11 Sayfadan 12345678910 ... SonuncuSonuncu
Toplam 128 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Yöresel yemekler

    Adana mantısı:Malzemeler
    Hamuru için:
    5 bardak un
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz

    Çorba için:
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 bardak haşlanmış nohut
    1 yemek kaşığı margarin
    12 bardak su
    Karabiber
    Tuz

    Mantı içi:
    250 gr. yağsız kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı pul biber
    Karabiber
    Tuz Yemeğin Tarifi
    Mantı içini hazırlamak için kıymaya rendelenmiş soğan, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.
    5 bardak unu tepsiye koyun, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve az su koyarak yumuşak bir hamur tutun. Hamuru yufkadan kalın açıp büyük kareler halinde kesin. Ortasına kıyma koyup her bir yufka karesini önce üçgen şeklinde katlayın, sonra iki ucunu ters yöne çevirerek mantının üstüne döndürüp gül şekli verin. Üçgen yaparken uç kısmını tam olarak yapıştırmayın ki kıyma görünsün.
    Kızgın yağda mantıları kızartıp bekletin.
    Çorba sosu için; margarini tencereye koyup salçayla birlikte 3 dakika kavurun. Üstüne 12 bardak su koyup önceden haşlamış olduğunuz nohutları içine atın. Çorba sosunu 15 dakika kaynatıp mantıları atın. 15 dakika da mantılarla birlikte kaynatın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.afiyet olsun..




  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    yüzük çorbası:Malzemeler
    250 gr. yağsız kıyma
    4 su bardağı un
    1 su bardağı nohut
    2 tatlı kaşığı salça
    4 su bardağı et suyu
    1 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı kuru nane
    2 adet limonun suyu Yemeğin Tarifi
    Unu yoğurma kabına koyun. Tuz ve su ekleyerek sert bir hamur tutun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurdan 2 adet beze yapın. Bezeleri yufka inceliğinde açın, yüksükle yuvarlaklar kesip, bekletin.
    Yağsız kıymaya pul biber, karabiber, tuz ve yarım limon suyu koyup, iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Yağsız teflon tavada köfteleri sallayarak pişirin.
    Tencerede erittiğiniz margarine salça, et suyu, karabiber, tuz ve limon suyu ilave edip, sosu kaynatın. Nohut ve köfteleri sosun içine atın, 15 dakika kaynatın. Beklettiğiniz hamuru ilave edip 10 dakika daha kaynatın. 5 dakika bekletip servis yapın.



  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Pişmiş Adana Usulü Kısır:Malzemeler
    • 2 su bardağı iri esmer veya beyaz bulgur
    • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
    • Yarım yemek kaşığı biber salçası
    • 2 adet kuru soğan
    • Yarım bağ maydanoz
    • Yarım bağ nane
    • Yarım bağ dere otu
    • Nar ekşisi
    • Pul Biber
    • Kimyon
    • Karabiber
    • Limon
    • TuzYapılışı Pişmiş Adana Usülü Kısır için önce soğanları küp küp doğrayıp tencerede zeytinyağıyla kavuruyoruz. Sonra domates ve biber salçalarını ekleyip hafifçe karıştırıyoruz. Belirtilen ölçüdeki bulgur da tencereye eklenir. Karabiber, Kimyon, Pulbiber ve Tuz istenilen ölçülerde koyularak 3 su bardağı su bulgurun üzerine dökülüp pişmesi beklenir. Maydanoz, dereotu ve nane küçük küçük doğranıp pişen bulgurun üzerine dökülür, karıştırılır. Limon sıkılır, nar ekşisiyle beraber gezdirilir, güzelce karıştırılıp bütün malzemelerin harmanlanması sağlanır. Tencerenin kapağı kapatılır, 10-15 dk dinlendirilip servise hazır hale getirilir.

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Adana yöresi içli köfte yapımı:İçli köfte başka illerimizde de yapılır. Biz Adanausulü yapacağız.

    İçli köfte yapımının 3 aşaması vardır.
    1- Hamurunun yoğrulması ve içinin hazırlanması
    2- Köftelerin yuvarlak bir şekilde oluşturulması
    3- Kaynar suda pişirilmesi
    Yukarıdaki şartların hepsinin kendi içinde özel püf noktaları vardır. Her aşaması ve dikkat edilecek noktalar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Çünkü içli köfte bir malzeme bileşenlerinin karıştırılarak oluşturulduğu bir yemek değildir. Bu yüzden en ince ayrıntısına bile dikkat etmemiz gerekir.
    Başlıyoruz ;
    İçli köftenin içine konulacak malzemeler
    1 kilogram orta yağlı kıyma ( kuzu eti ya da dana eti )
    1 kilogram kuru soğan ( Kırmızı soğan tercih etmeliyiz. Çünkü daha az sulanır . Eğer beyaz soğan kullanacaksak doğradıktan sonra yıkayıp iyice suyunu süzdürelim )
    Yarım kilogram tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    Tuz
    Hamurun hazırlanması için gerekli malzemeler
    Yarım kilogram ince bulgur
    Yarım kilogram irmik
    1 tutam kuru nane
    1 çay kaşığı kimyon
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay kaşığı pul biber
    1 yumurta ( tutması için )
    1 çay kaşığı kimyon
    ve tuz
    Pişirilmesi için gerekenler
    su ,tuz ve nar ekşisi
    Sıra geldi lezzete dönüştürmeye
    İlk önce içli köftenin içini hazırlamakla işe başlıyoruz… Bir süre bekletmemiz gerekiyor çünkü harcımızı soğuk olarak kullanacağız.
    İçli köftenin içinin hazırlanması
    *Öncelikle kıymayı tavaya koyup kavurmaya başlıyoruz.
    *Soğanları küp küp doğrayarak yıkıyoruz ve suyunu süzüp kurutuyoruz. Kırmızı soğankullanacaksak bu işleme gerek yoktur. Çünkü kırmızı soğan fazla sulanmaz.Burası önemli püf noktalarından biridir .
    *Ocağın üzerinde kavrulmakta olan kıymamız suyunu çekmişse soğanları ekliyoruz.
    *Soğanlarla birlikte yarım kilogram tereyağını harcımıza ilave ediyoruz.
    *1 çay kaşığı karabiberi ve kimyonu ekleyip tuzunu atıyoruz.
    *Soğan pişinceye kadar ocağın altını kapatmıyoruz.
    *Soğanımız piştikten sonra içli köftenin harcını ocağın üzerinden alarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuk bir havada yapmışsak dışarıya koyduğumuzda 10-15 dakikada tereyağı donma noktasına ulaşır. Ama yaz mevsiminde yapmışsak mutlaka buzdolabının buzluğuna koymamız gerekir . Yoksa harcımız donmaz.
    Önemli püf noktalarından biride budur. İçli köftenin harcının içine koyduğumuz tereyağı donma kıvamında olmalıdır. Başka türlü olursa köfteyi kavuşturmamız mümkün olmaz.
    İçli Köftenin Hamurunun Hazırlanması
    *Yarım kilogram irmik ve yarım kilogram ince bulguru geniş bir kap içinde karıştırıyoruz.
    *Bu karışımın üzerinden 1 su bardağı su ekleyip ıslatıyoruz. Yarım saat bu şekilde bekletiyoruz.
    *Islatma işlemi sonrasında diğer malzemeleri de (kimyon,nane,pul biber ,salça ve tuz ) katarak yoğurma işlemine başlıyoruz.
    *Yanımıza bir tas su alıyoruz. Yoğurma sırasında avucumuza dökerek hamurun kıvamını ayarlıyoruz.
    Püf noktası : Hamur sakız kıvamına gelene kadar yoğrulmalıdır. Yoğurma şekli yumruklarımızla eze eze olmalıdır. Ceviz büyüklüğünde bir parça alır bakarız eğer dağılmadan açılabiliyorsa hamurumuz olmuş demektir. Ne kadar çok yoğurursak o kadar iyi olur.
    İçli Köftelerin Oluşturulması
    * Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yaparız. Bezeyi alıp baş parmağımızı ortasından batırıp avucumuzun ortasında daire çizerek çanak şekli veririz. Bu şeklin içine harçtan bir yemek kaşığı koyarız ve yine döndüre döndüre fazla bastırmadan kapatırız. Elimiz yapışmaması için sürekli suya batırmalıyız.
    Pişirme Yöntemi
    İçli köfteyi kızartmak yada kaynatmak şeklinde 2 yöntemle pişirebiliriz.
    Kaynatma Yöntemi : Kaynatacağımız köfte miktarına göre bir tencere belirliyoruz. Yarısından biraz fazla su koyup içine bir kaşık nar ekşisi ilave edip ( nar ekşisinin olmaması durumunda limon suyu ya da limon tuzu kullanıyoruz ) ve tuz atıp kaynatıyoruz.
    Su kaynadıktan sonra köfteleri birbirine fazla temas etmeyecek şekilde tencereye yerleştirip kabuğu yumuşayana kadar pişiriyoruz.

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kurutulmuş İncir Reçeli:İncirlerin Kurutulması

    Dalından taze toplanan iyice olgunlaşmış incirler üzerinden yarılarak yıldız şeklinde açılır. Buna yöresel ağızda yargan denir .Güneş görecek bir yere serilir. Yalnız bu noktada dikkat etmemiz gereken incirler hem alttan hem de üstten hava almalıdır. Yoksa kısa sürede kararır ve hiç bir işe yaramaz. Tepsiye ya da bir bez üzerine serdiğimiz de hava alma işlemi olmaz. Onun için bir ağaç dalı bu işlem için uygun olacaktır. Çukurova’da boruk derler . Onun üzerine sererler.
    Çok kıtır kıtır olmadan hafif yumuşak kalacak şekilde kurutulma işlemine son verilmelidir.
    Şimdi reçelin yapımına başlayabiliriz.
    Kuruttuğumuz incirleri bir makas yardımı ile kararmış yerlerini keserek ayıklıyoruz.
    İncir Reçelinin Yapılışı
    Öncelikle ne kadar reçel yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor. Bu yüzden malzemelerimizin miktarını ayarlarken 1 kilogram kurutulmuş inciri baz alacağız.
    Şerbeti için ise 750 gram şekere 750 gram su kullanacağız ( Bire bir diyelim ).
    Çok azda limon suyu kullanıyoruz.
    Şerbetinin Hazırlanması
    Bir tencereye şekeri ve suyu katıp karıştırdıktan sonra 20 dakika kaynatıyoruz. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatıyoruz.
    Şerbetin dökülmesi
    Kuru incirlerin bulunduğu kabın üzerinden hazırladığımız şerbeti sıcak olarak döküyoruz. Ocağın üzerine alarak 5 dakika incirlerle beraber kaynatıyoruz.Sonrasında ocağın üzerinden alıp üzerini bir bez ile kapatıyoruz.
    Bu aşamadan sonra yapacağımız işlem reçelimiz soğuyana dek ara ara karıştırmak.

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    adana kebabı:Etin Hazırlanması :1 yaşını geçmiş erkek koyun etinin özellikle taraklık denilen sırt bölgesinin eti Adana Kebap için daha uygundur. Etimizin yağ ,sinir ve damarlardan kesinlikle ayıklanması gerekmektedir. Ayıklanan et bir gün dinlendirilir. 6 da bir oranında kuyruk yağı eklenecektir. Bununda bir gün dinlendirilmiş olmasına dikkat ediyoruz. Hazırlanan etler ve kuyruk yağı zırh denen bir çeşit kesici alet ile çekilir. Kıyma makinesi kullanılmaz. Etleri kıyma haline getirdikten sonra kuyruk yağı ile karıştırırız . Tuz ve Kırmızı dolmalık biber kıyılarak eklenir ( Pul biberde olur ) İyice yoğurduktan sonra kalın Adana Şişlerine et uçtan sona doğru su kullanılarak saplanır.(Kullanılacak su ,etin elimize yapışmaması içindir ve gayet az olmalıdır. Avuç içini suya batırıp çekiyoruz ) Şiş 3-4 cm eninde ve kuru olmalıdır.
    Yeri gelmişken hatırlatalım , Adana Kebabın içine soğan,maydanoz,salça,sarımsak ,ekmek içi,nane konulmaz. Eğer koyarsanız bu Adana Kebap olmaz köfte olur.
    Pişirme Yöntemi
    Adana Kebabı çabuk piştiği için kömürün harlı olmaması gerekir aksi takdirde alev alır bu da ete zarar verir.Şişi ızgaraya koyduktan az bir süre sonra çevirmemiz gerekir . Bunu niye yapıyoruz ? Pişen kısmın pişmemiş kısımdan ayrılmaması için…İki tarafı da biraz pişirdikten belli bir süre sonra yağların erimeye başladığını görürüz . Uzun pide ekmeği ortadan ikiye keseriz.Kestiğimiz parçayı ikiye bükerek ızgaradaki şişi alıp etin yağlarını ekmeğe bir güzel çekeriz.Sonra ızgaraya koyup pişirmeye devam ederiz.
    Önemli Not: Hakiki Adana Kebap lavaş ekmekle yenmez. Adana’da kebap yemişseniz görmüşsünüzdür. Adana Kebap pide ekmekle yenir. Kebabın tam pişmesine yakın şişin üzerine konularak ısıtılır
    Sunum :
    Adana Kebap’ın sunumu ince uzun metal bir kap içinde olur.Alta Kebabın yağı çekilmiş ekmekler 3-4 parçaya kesilerek yerleştirilir. Üzerine kebap şişten ekmek yardımı ile sıyrılır kenarlarına közlenmiş domates ve birer konur . Üzerine tekrar bir kaç parça yağlanmış ekmek eklenir.Kesinlikle Adana Kebap’ın yanında pilav olmaz. Ezme salata ve sumaklı soğan salatası mutlaka yanında ayrı bir tabakta servis edilir.Ezme salata Adana usulü olmalıdır.Domates ve soğanlı … Şalgam ya da ayran içecek olarak güzel gider.
    Son söz olarak şunu söylemek gerekirse biz buradan ne kadar tarifini verirsek verelim siz birebir aynısını yapmış olsanız da hiçbir zaman Adana’da kebapçıda ki lezzeti bulamazsınız.
    Afiyet olsun..

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mumbar Dolması.İç Harcı (2 Adet Koyun Mumbarı için);

    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Adet (Orta Boy) Soğan
    250 Gr. Orta Yağlı Kıyma
    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    Tuz ve Karabiber

    Mumbarın Temizlenmesi;

    Mumbarın bir ucu musluğa tutularak, ilk önce kaba pisliğinden arındırılır. Bir kebap şişi (veya normal örgü şişi olabilir) yardımı ile mumbar “ters-yüz” edilir.
    Mumbar, kesme tahtasının üzerine konur, bıçağın tersi ile üzeri kazınarak iyice temizlenir. Bu işlem sırasında sık sık suya tutulur ve kazınan ince pislikler yıkanır.
    Mumbarlar, bir kaba konur ve tuz ile 2-3 dk. ovulur.
    Son olarak mumbarlar, soğuk su ile iyice durulanır, bu işlem 2-3 kez tekrar edilir.
    İç Harcının Hazırlanması;

    Soğanlar minik minik doğranır, pirinçler yıkanır ve kıyma, salçalar, tuz karabiber eklenerek yoğrulur. (Malzemelerin sadece karışması yeterlidir, köfte harcı gibi özleşmesine gerek yok)

    Yapılışı

    2 adet soğan ve yarım limon irice doğranır, mumbarlar ile birlikte bir kaba konur ve 2-3 dk. boyunca iyice ovulur. Soğuk su ile durulanır.
    Son olarak bir miktar tuz ile 1-2 dk. ovulur ve durulanır.
    Yine bir şiş yardımı ile, yağlı tarafı içe gelecek şekilde, “ters-yüz” edilir. Bu işlem, musluğun altında yapılırsa daha kolay olur. Ters-yüz edildikten sonra bir kaç kez durulanır ve bir kevgirde suyu süzülene kadar bekletilir.
    Mumbarın bir ucu hafifçe içeri kıvrılır, kabak oyacağının iç kısmına harç konur ve mumbarın içi çok sıkı olmayacak ve arada boşluklar bırakacak şekilde doldurulur. (Çok sıkı doldurulursa pişerken patlar)
    Doldurma işlemi bitince, iki ucu birleştirilerek iple bağlanır.
    Mumbarlar bir tencereye konur ve üzerini 3cm. geçecek kadar su eklenir. Bir şiş yada çatal yardımı ile üzerine delikler açılır. Kaynadıktan sonra, altı kısılarak, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Mumbarlar pişerken, sürekli kontrol edilmeli ve su seviyesi eksildikçe, kaynar su eklenmelidir. Ayrıca pirinçler şiştikçe zaman zaman mumbarlarda çatal ile yeni delikler açılmalıdır. (Düdüklü tencerede pişirilecekse, önceden bol bol delinmelidir.)
    Piştikten sonra bir kevgire alınır ve suyu süzdürülür. (Bu şekilde buzlukta uzun süre saklanabilir)
    Servis edileceği zaman, zeytinyağında kızartılmalı ve mutlaka sıcak servis edilmelidir.

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Analı kızlı yemegi tarifi:MALZEMELER

    500 gr çiğköftelik kıyma
    250 gr az yağlı kıyma
    1 kg kemikli kuzu eti
    100 gr iri çekilmiş ceviz
    300 gr nohut
    ½ kg köftelik bulgur
    3 adet büyük soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet limon
    1 çorba kaşığı nane
    1 çay kaşığı tuz
    Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BABAGANNUŞ yapımı:MALZEMELER

    4-5 tane Adana yöresine ait tombul patlıcan ( yoksa bulunan tombul patlıcan )
    5-6 tane yeşil sivri biber
    2 tane kırmızı biber
    1 tane kuru soğan
    3-4 diş sarımsak
    1 demet maydanoz
    2-3 tane domates
    Zeytinyağı
    Sirke
    Tuz ve pulbiber

    YAPILIŞI

    Patlıcan ve biberler közlenerek kabukları soyulur.
    Domates ister közlenir istenirse çiğ olarak doğranır.
    Sarımsak macun kıvamında dövülür.
    Soğan incecik kıyılır.
    Sarımsak , sirke ( veya limon ) , tuz ve zeytinyağı bir kavanoza konup sirkelenerek birbirine karıştırılır.
    İncecik kıyılan bütün malzemeler karıştırılır.
    Üzerine bolca zeytinyağlı sos gezdirilir.
    İster et yanında ister salata olarak tüketilir.
    Afiyet olsun...

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TAŞ KADAYIF tatlısı:Malzemeler

    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1.5 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz

    Şerbeti için
    2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu
    Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz

    YASSI KADAYIF YADA TAŞ KADAYIFIN YAPILIŞI

    Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.yapışmadığından emin olduğunuz bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayınız.
    Kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız.benim ölçümle 53 tane kadayıf oldu.kadayıfları biraz daha büyük yapabilirsiniz fakat böyle daha şık duruyor.
    Pişen taş kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız.Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atın.İki dakika kadar bekletip çıkarın…
    Taş kadayıflarınız hazır afiyet olsun…

Sayfa 1 Toplam 11 Sayfadan 12345678910 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 8 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 8 misafir)

Benzer Konular

  1. Atatürk'ün Sevdiği Yemekler
    Konu Sahibi Meriem Forum Atatürk Köşesi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Kasım.2017, 09:53
  2. iLginç komik yemekler.
    Konu Sahibi BeLLa Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2016, 20:30
  3. İl il yöresel yemekler!
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 80
    Son Mesaj : 31.Mayıs.2016, 18:55
  4. Bölgelerimize Ait Yemekler kültürü
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Kültür ve Sanat
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Mart.2016, 16:40
  5. Tasan Yemekler..
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:56

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort