Urfa Usulü Saca Basma Tarifi:Malzemeler;

» 4-5 adet kemer patlıcan
» 4-5 adet iri domates
» 500 gr parça et
» 100 gr margarin
» yarım tatlı kaşığı karabiber
» 1 tatlı kaşığı tuz
» 5-6 adet yeşil biberYapılışı;
Patlıcanlarımızı yıkayıp 4 kenardan soyduktan sonra halkalar halinde iri iri parçalara ayırırız. Domateslerimizide yıkayıp 2 parçaya ayırdıktan sonra; ısıtmış olduğumuz sacımızın üzerine patlıcanlarımızı domateslerimizi ve etimizi yerleştirdikten sonra margarinimizi yüzeylerine sürüp pembeleşinceye kadar pişiririz. Üzerine tuz ve karabiberimizi serpip iyice pişirdikten sonra, dilerseniz lavaş ekmeklerin arasına katıp dürüm yapabilirsiniz, ya da tepsiye güzel bir şekilde yerleştirip servis yapabilirsiniz.
Not: Yeşil acı biberleri ya saca basmayı yapmadan önce ya da sonra pişirin.
Afiyet Olsun…