Ekşili Ufak Köfte :Malzemeler
Çorbası İçin; 750 gr. parça et, 1.5 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı domates Salçası, 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 limonun suyu, Yeterince su. Köftesi İçin; 500 gr. yağsız kıyma, 500 gr. Simit (ince bulgur), 2 adet kurusoğan, Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber, Yağda kızartılmış nane sosu.
Yapılışı
Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et, halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçası ve ekşisi konur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler, et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.