kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 4 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu
Toplam 128 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #31
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Maltıhalı (Mercimekli) Köfte antep:Malzemeler

    6 bardak kırmızı mercimek 3 bardak simit (ince bulgur) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 tane kuru soğan 1 bardak sıvı yağ 2 demet maydanoz 250 gr. yeşil soğan 250 gr. yeşil sarımsak Tuz, karabiber, su

    Yapılışı

    Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur .İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve simit eklenerek 2-3 dk. daha pişirilir. Kuru soğanlar incecik doğranıp yağda kızartılır ateşten alınarak kırmızıbiber ilave edilir. Diğer tarafta sebzeler doğranarak bir tarafa konur. Pişen mercimek ve simit karışımı biraz soğuyunca 5 dk. kadar yoğrulur. Yağ ve soğan karışımı buraya boşaltılır ve karışana kadar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsak katılarak küçük sıkmalar şeklinde yada kaşıkla yenecek şekilde tabaklara konularak servis yapılır.

  2. #32
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ekşili Ufak Köfte :Malzemeler

    Çorbası İçin; 750 gr. parça et, 1.5 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı domates Salçası, 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 limonun suyu, Yeterince su. Köftesi İçin; 500 gr. yağsız kıyma, 500 gr. Simit (ince bulgur), 2 adet kurusoğan, Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber, Yağda kızartılmış nane sosu.

    Yapılışı

    Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et, halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçası ve ekşisi konur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler, et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.

  3. #33
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Lahmacun antep usulu:Malzemeler

    1 kg. azyağlı kıyma, 1,2 kg. domates, 5 bağ maydanoz, 200 gr. dolmalık acı yeşilbiber, 100 gr. Sarımsak, 1 yemek kaşığı biber salçası, Karabiber, tuz.

    Yapılışı

    Taze maydanozlar yaprak yaprak ayrılır temizlenir. Sarımsaklar temizlenip biberlerin çekirdekleri çıkartılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir ve içine kıyma konarak iyice karıştırılır. Elde edilen harç pide fırınında fırıncı tarafından yapılır.

  4. #34
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Patlıcan Kebabı :Malzemeler

    1.5 kg. iri Kemer patlıcan, 1 kg. az yağlı kıyma, 5-6 adet domates, 5-6 adet yeşil biber, Karabiber, Tuz.

    Yapılışı

    Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir. Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir. Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra servis yapılır.

  5. #35
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Soğan Kebabı :Malzemeler

    500 gr yağlı kıyma, 1 kg küçük kuru soğan, 4 yemek kaşığı nar pekmezi (nar ekşisi), Tuz Karabiber

    Yapılışı

    Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla, yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir. Ateşte 10 dk kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.

  6. #36
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Yeni Dünya Kebabı :Malzemeler

    500 gr. Yenidünya, 500 gr. az yağlı kıyma, Karabiber, Tuz.

    Yapılışı

    Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Yeni dünyaların iri olanları seçilir ve ortadan kesilerek çekirdekleri çıkartılır. Şişe bir yenidünya bir köfte saplanarak mangalda pişirilir ve servis yapılır.

  7. #37
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Zeytinyağlı Dolma antep usulu:Malzemeler

    25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), 4-5 adet kuru soğan-3 baş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası, 2 su bardağı pirinç, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker, Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz, 2 limonun suyu yada limon tuzu-Yeterince su.

    Yapılışı

    Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır.Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavrulur, salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konup hafifçe kavrulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Üzerine de aynı şekilde iç doldurulan biberler yerleştirilir. Daha sonra biraz tuz atılır ve üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altına gelecek kadar kaynar su katılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Afiyetle Yiyebilirsiniz.

  8. #38
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çiğ Köfte Antep usulu:Malzemeler

    100 gr. çiğköftelik et, 200 gr. ince bulgur, 5 diş sarımsak, 30 gr. Kurusoğan, 150 gr. biber salçası,50 gr. domates salçası, 1 çay kaşığı nane, kimyon karabiber, yenibahar, 3 çay kaşığı pulbiber, 100 gr. yeşil soğan, 1 adet maydanoz.

    Yapılışı

    Önce salçalar bulgur,baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra et katılarak iyice yoğurulur. İnce doğranmış soğan ve maydanoz köfteye ilave edilerek 3-5 dk. Yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.

  9. #39
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ali Nazik :Malzemeler

    500 gr. Kıyma, 6-7 adet kemer patlıcan, 3 su bardağı süzülmüş yoğurt, 3-4 diş sarımsak, 3 yk. Zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı karabiber.

    Yapılışı

    Ateşte közlediğiniz pantlıcanların kabukları soyulur ve çok ince doğranır. Kıyma , üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur. Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır, ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır, eksikse tuzu ilave edilir. Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur.

  10. #40
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Omaç:Malzemeler

    3 adet yufka ekmek (ufalanmış), 3 adet rendelenmiş domates, 3 adet yeşil biber,1 baş kuru soğan, 3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış), 1 demet maydanoz (ince doğranmış), 1 yemek kaşığı domates ve domates salçası), 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 50 gr. rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri, 1 yemek kaşığı ayçiçekyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber.

    Yapılışı

    Ekmek hariç tüm malzemeler karıştırılır.Ekmekler ilave edilir ve yavaş yavaş yoğrulur.İyice karıştırılıp elle şekil verilir.Servis tabağına alınıp turşu ve ayranla servis yapılır.

Sayfa 4 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)

Benzer Konular

  1. Atatürk'ün Sevdiği Yemekler
    Konu Sahibi Meriem Forum Atatürk Köşesi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Kasım.2017, 09:53
  2. iLginç komik yemekler.
    Konu Sahibi BeLLa Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2016, 20:30
  3. İl il yöresel yemekler!
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 80
    Son Mesaj : 31.Mayıs.2016, 18:55
  4. Bölgelerimize Ait Yemekler kültürü
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Kültür ve Sanat
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Mart.2016, 16:40
  5. Tasan Yemekler..
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:56

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort