kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 5 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu
Toplam 128 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #41
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Gaziantep baklavası için gerekli malzemeler

    • 1 kg baklavalık has buğday unu
    • 3 adet orta boy yumurta
    • 1 kg tereyağı
    • 1/2kg Antep fıstığı içi
    • 1/2kg süt
    • 750 gr toz şeker
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 50 gr nişasta
    • Yeteri kadar su

    Gaziantep baklavasının hazırlanışı

    • Unu karıştırma kabımıza alarak ortasını havuz gibi açalım.
    • İçine üç adet yumurtayı kırıp bir çay kaşığı kadar tuz ekleyerek yumurta ve tuzu çırpıp bir miktar da su ilave ederek unla birlikte karıştırarak yoğuralım.
    • Yoğrulan hamur kulak memesi yumuşaklığı kıvamına geldikten sonra üzerini örterek 10-15 dakika kadar dinlendirelim.
    • Ardından dinlenen hamuru açma tezgahının üzerine alarak ceviz büyüklüğümde bezeler yapıp üzerlerine hafifçe un serpiştirerek elimizle bastırarak yassılaştıralım.
    • Hamurun üzerine tekrar hafifçe nişasta serperek bastırarak elimizle açtığımız hamurları üst üste 6 adet veya 12 adet olarak yerleştirelim.
    • Hazırladığımız hamurları üstlerine tekrar nişasta serperek bir oklava yardımıyla kenarlarından ortasına doğru inceltelim.
    • Hamurun genişliği 25 30 cm ye ulaşınca hamur üst üste getirilerek ilk baştaki işlem 3 kez tekrarlanarak hamurun eni 60-65 cm boyu ise 125 -135 cm civarında açılır.
    • Açılan hamuru baklava tepsimizin büyüklüğünde keserek tepsimizi tereyağı ila yağlayalım.
    • Tepsi büyüklüğünde kestiğimiz yufkadan oklavayla 2 kat alınarak tepsimize döşeyelim.
    • Aynı işlemi kat sayısı 12 olana kadar devam edilir.
    • Önceden hazırlanan krema şeklindeki kaymak tepsinin içine alınarak yufkaların her yerine yayılır.
    • Üzerine ezilmiş fıstık serpilerek üzerine açılan yufkalar tepsinin altı gibi üst üste 12 kat yerleştirilir.
    • Aralarına tereyağı atarak keskin bir bıçak yardımıyla kare şeklinde dilimlenerek üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına verilerek baklavamız kızarana kadar pişirip fırından alalım.
    • Şerbeti için 5 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su kaynatılarak kıvamlı bir şerbet hazırlayarak sıcak baklavanın üzerine ılıtılmış şerbet gezdirilip dökülerek 1-2 saat kadar bekletip servise sunalım.
    • Gaziantep baklavası hazır, afiyet olsun…

  2. #42
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Katmer :Malzemeler

    2 su bardağı ılık süt, 2 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tozşekeri, 1 paket kuru maya, 1 çorba kaığı tuz, aldığı kadar un, 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ

    Yapılışı

    Kuru mayayı derin bir kaba alın, üzerine ılık su, ılık süt ve tozşekeri ilave edip mayalanmaya bırakın. Mayalandıkdan sonra tuz ve yeterince un ilave edip iyice kıvam alana kadar yoğrun. Hamurdan elma büyüklüğünde bezeler ayırın, ince bir şekilde açın. Bir yandan margarini küçük tavada eritin ve sıvıyağıda katın, yarım su bardağı suda yağlı karışıma katın. Bu yağlı karışımdan açılmış hamurun üzerine gezdirin. İki kenarı ortaya doğru katlayın ve yine üzerini yağlayın. Bir kez daha katlayıp tekrar yağlayın. Hamurun kenarlarını bu sefer içe doğru katlayın ve bıçakla birbirinden keserek ayrın. Hazırladığınız hamur bezelerini yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Bezeleri sonra tekrar açın ve hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı pişirin.

  3. #43
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Dolama :Malzemeler

    3 yumurta, 100 gr. Nişasta, 1 kg. sert buğday unu, 10 gr. Tuz, 700 gr. sade yağ, 1250 gr. antepfıstığı içi. Şerbeti İçin: 500 gr. Şeker, 3 çay bardağı su.

    Yapılışı

    Üç yumurta tuz ile çırpılarak 1 çay bardağı su ilave edilir ve unla yoğrulur. Yoğurma sırasında hamurun üzerine hafif su serpilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur kol kalınlığında 70'er gramlık parçalar halinde kesilir. Bu hamurlar yan çevrilerek üzerine nişasta serpilir ve avuç içiyle bastırılarak yoğrulur. Bu hamurlar merdane ile tabak şeklinde açılarak üstüne ve altına nişasta serpilir. Sonra bu hamurlardan 10 tanesi üst üste konarak baklava oklavası ile tepsi büyüklüğünde açılır. Bunların arasına nişasta atılır ve her biri 70 gramlık hamur rulo şeklinde üst üste sarılır ve kumaş topu haline gelen bu grup elle ovalanır. Yufkalar arsına nişasta konarak üst üste sağılır. Bu işlem 3 kez yapıldıktan sonra tezgaha yatırılır. Her 70 gr.lık hamur 200*120 cm halinde olmalıdır. Bu yufkalar 20*30 cm. ebatlarında kesilir. Kesilen her iki kat hamurun arasına iç fıstık serpilir. Bu parçalar oklavalara sarılır ve oklavada çıkarılır. Altı yağlanmış tepsiye kenardan başlayarak dizilir. Üzerine 600 gr. civarında eritilmiş sade yağ eşit olarak gezdirilir ve tepsi düşük ısıda fırına sürülür. Tepsi devamlı çevrilerek 25-30 dk. pişirilir. Fırından çıkan dolamaya sıcak kıvamdan 4 çorba kepçesi kadar dökülür ve düz bir zeminde 30 dk. soğumaya bırakılır. Dolama servise hazırdır. Şerbetin Hazırlanması: 500 gr. toz şeker ve 2,5 bardak su 103 derece ısıya gelinceye kadar kaynatılır. Afiyet Olsun.

  4. #44
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Şöbiyet :alzemeler

    1 kg. sert buğday unu, 3 yumurta, 10 gr. Tuz, 50 gr. Nişasta, 1 kg. sade yağ, 850 gr. Antepfıstığı içi, 600 gr. Süt, 50 gr. İrmik, 750 gr. Şeker, 350 gr. Su.

    Yapılışı

    Hamurun yapımı ve yufkaların açılımı baklavanın tarifindeki gibidir. Yufkalar üzerine yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7*7 cm. olacak şekilde kare kare kesilir. Kesilen her kareye kaymaktan 2 küp şeker büyüklüğünde konarak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilir. Ayrı bir kapta 350 gr. su şekerle kıvam yapılır ve 30 dk. pişirilen baklavanın üzerine dökülür.

  5. #45
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Fıstık Ezmesi :Malzemeler

    1 su bardağı tuzsuz, koyu yeşil antepfıstığı, 1.5 su bardağı pudra şekeri , 1 adet yumurtanın akı.

    Yapılışı

    Antepfıstıklannı kabukları çıkana dek haşlayın. Temiz bir bez üzerine sererek, kurutun. Makinede öğütün, öğütülmüş antepfıstıklannı, pudra şekerine, 1 adet yumurta akı ilave edin. Bu karışımı, havanda macun olana dek dövün. Sonra rulo şeklinde yuvarlayın. İki parmak kalınlığında kesip, servis yapın.

  6. #46
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bolu yemekleri :MENGEN PİLAVI





    Malzemeler:

    • 1/2 kg. pirinç


    • 250 gr. kuşbaşı kuzu eti


    • 1 bardak tereyağı


    • 1 bardak ince kıyılmış mantar


    • 2 baş soğan


    • 3 adet domates


    • 8 bardak et suyu


    • 1 kaşık şeker


    • 1 tatlı kaşığı kekik


    • 1 demet dereotu


    • 1 bardak ceviz içi


    • tuz ve karabiber



    Hazırlanışı: Haşlanan pirinçler tuzlu ılık suda bir saat kadar bekletilir. Soğuk su ile iyice yıkanıp süzgece alınır. Tencere ateşe konur,yağın bir kısmı kızdırılır, çentilmiş soğanlar ve et eklenir karıştırılır. Birkaç dakika kavrulduktan sonra et suyu eklenir üzerinde biriken köpük alınarak yarım saat kaynatılır. Sonra pirinç, şeker, tuz ve biber eklenerek 15 dakika ağır ateşte pişirilir. Kalan yağ bir tavada kızdırılarak üzerine dökülür. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır bir süre sonra kekik, dereotu ve ceviz üzerine serpilir ve servis yapılır.

  7. #47
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bolu Usulü Patates Çorbası Malzemeleri:1 soğan

    7 diş sarımsak
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı tereyağ
    3 patates
    8 su bardağı su
    Terbiyesi İçin5 yemek kaşığı un
    2 kepçe dolusu yoğurt
    Tuz
    Üzeri İçin 2 yemek kaşığı tereyağ
    Kırmızı pul biber
    Hazırlanışıİnce doğranmış sarımsak ve soğan sıvıyağda 5 dakika kavrulur.
    Küp küp doğranan patatesleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.
    Kavrulan içe sekiz bardak su ilave edip patatesler yumuşayana kadar kaynatalım..
    Cam kapta un ,yoğurt,tuz karışımı çırpılır.
    Yavaş,yavaş kaynayan çorbaya terbiyesini katarak çorbayı hızlı hızlı karıştıralım.
    Kısık ateşte çorbayı beş dakika daha tutupocaktan alalım.
    Çorbamızın üstüne ayrı tavada erittiğimiz tereyağ,pul biber karışımını gezdirerek servise sunalım

  8. #48
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    BOLU KEBABI:Bolu kebabı malzemeleri

    • 4 Adet palıcan


    • 400 gr kuşbaşı doğranmış et


    • 2 Adet soğan


    • 250 gr mantar


    • 2 Adet domates


    • Yarım çorba kaşığı salça


    • 1 Su bardağı et suyu veya su


    • Sıvıyağ Tuz


    • karabiber


    • Domates


    • dolmalık biber dilimleri


    Süslemek için

    • Bolu kebabı hazırlanışı
      Bolu kebabı: Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın. Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın. İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin. Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. Etler suyunu çekine dek kavurun. Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin. 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin. Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın. Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin. Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun. Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın. Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin. Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

  9. #49
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ankara yöresel yemekleri.:Tirit
    Malzemeler :
    1 Ad.Bayat ekmek
    1 lt etsuyu
    300 gr kıyma
    1 baş soğan
    1 tutam maydonoz
    1/2 fincan sıvıyağ
    1 kaşık tereyağ
    tatlı kımızı toz biber
    tuz
    karabiber

    Yapılışı :
    Küçük yuvarlak bir tepsinin içine ekmekleri lokma şeklinde kopartıp diziyoruz, diğer tarafta hazırladığımız et suyunu hepsinin üstüne gelecek şeklinde döküyoruz. Başka bir tavada sıvıyağ kıyma ve soğanı kavurup tuz ve karabiberi ilave edip pişince tepsiye yayıyoruz. Üstüne tereyağını toz biberle kızdırıp tepsiye döküyoruz.
    Not: Sarmısaklı yoğurt özeyip bu karışıma eklenip te yenebilir.

  10. #50
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    ARABAŞI ÇORBASI
    MALZEMESİ:
    2,5 su bardağı un
    1 orta bov tavuk
    2 çorba kaşığı salça
    1'er tatlı kaşığı karabiber ve kırmtzı pulbiber
    tuz

    2 su bardağı unu 5 su bardağı su ile karıştırılarak muhallebi kıvamına geene kadar kaynatın. Kaynaktan sonra geniş bir tepsiye dokulup soğumaya bırakılarak hamur hazırlanır. 5 su bardağı su ile tavuk haşlanır, etleri didiklenerek kemikleri ayrılır. Kavrulmuş 1/2 su bardag, un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir. Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesisininin ortasına yerleştirilir.

Sayfa 5 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 20 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 20 misafir)

Benzer Konular

  1. Atatürk'ün Sevdiği Yemekler
    Konu Sahibi Meriem Forum Atatürk Köşesi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Kasım.2017, 09:53
  2. iLginç komik yemekler.
    Konu Sahibi BeLLa Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2016, 20:30
  3. İl il yöresel yemekler!
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 80
    Son Mesaj : 31.Mayıs.2016, 18:55
  4. Bölgelerimize Ait Yemekler kültürü
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Kültür ve Sanat
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Mart.2016, 16:40
  5. Tasan Yemekler..
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:56

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort