kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 7 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu
Toplam 128 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 70 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #61
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ayaş Kebabı
    Malzeme 4 Kişilik:
    4 ad. Kuzu incik,
    4 ad. Paça,
    2 ad. Yumurta sarısı,
    2 çorba kaşığı yoğurt,
    1 ad. Limon suyu,
    1 çorba kaşığı Un,
    1 ad. Havuç,
    1 ad. Patates,
    1 ad. Kabak,
    Tuz,
    beyaz toz biber.
    Haşlama malz:
    2 diş Sarımsak,
    2 ad. Kuru soğan,
    1 ad. Maydanoz kökü,
    1 çorba kaşığı Sirke,
    1 ad. Havuç.
    Sos:
    2 diş Sarımsak,
    20 gr. Tereyağı,
    1 çorba kaşığı Sirke,
    1 çay kaşığı toz kırmızı biber.

    Yapımı:
    İncik ve paça temizlenip, havuç, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanır.İnciklerin suyu atılır, paçaların suyu süzdürülüp ayrılarak ılıtılır. Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamaç yapılır. Sonra ılık paça suyuna çırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır. Tuz ve biberi atılır.Sos elde edildikten sonra, incik ve paçalar kemiklerinden ayrılır. İncik tabağın ortasına, paçalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir. Arzu üzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir.

  2. #62
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Afyon yöresel yemekleri:Sakala Çarpan Çorbası

    Malzemeler:


    1/2 su bardağı yeşil mercimek
    6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir)
    2 adet küçük kuru soğan
    4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    3 yemek kaşığı un
    2 tatlı kaşığı tuz
    1/2 su bardağı tel şehriye
    1 yemek kaşığı kuru nane

    Hazırlanışı: Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki defa çevrilir ve mercimeğe eklenir. Tuz ilave edilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de eklenip karıştırıldıktan sonra, çorbanın üzerine gezdirilir.

  3. #63
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ağzı Açık

    Malzemeler:


    Hamuru için;
    2kg.Un
    125 gr. İç yağı
    1/2 kg. ayçiçeği yağı
    1 fincan sirke
    1 yemek kaşığı yoğurt
    Tuz ve su
    İç için;
    500 gr. Kıyma veya peynir
    8 adet yumurta
    1 adet maydanoz
    tuz, karabiber

    Hazırlanışı: Un, tuz sirke yoğurt ve su karışımı kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Yoğrulan hamur iki eşit parçaya bölünür. Beze haline getirilir. Bezeler oklava yardımıyla açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş iç yağı ve ay çiçek yağı karışımı sürülür. Katlanarak bir tepsiye konulur. Diğer bezeye de aynı işlemler uygulanır.

    Katlanan bezeler küçük kare parçalar halinde kesilir. Kesilen küçük parçalar oklava ile yuvarlak olarak asılır.

    Diğer tarafta iç malzemeleri karıştırılır. İç malzemesi açılan hamurun ortasına konulur. Kıymanın ortası görünecek şekilde kenarlar büzdürülerek kapatılır. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Tepsi dolduktan sonra karışık yağla üzerleri yağlanır, önceden ısıtılmış fırına tepsiler verilir. Alt ve üst kızarıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyuncaya kadar bekletildikten sonra servis yapılır

  4. #64
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Karadeniz yöresel yemekleri:
    Yöresel yiyeceklerin temelinde genellikle mısır ve mısır unu bulunmaktadır. Bunun böyle olması da tabiidir. Eskiden anbarda mısır oldu mu korkacak bir şey yoktu. Evde her zaman ekmek varsa yiyecek de var demekti.
    Mısır ekmeği pişirmenin iki safhası bulunmaktadır. Bir; ekmeğin piş irileceği plekiyi bu işe hazırlamak, ikincisi de ekmek hamurunu yoğurmak.
    Plekiler üç kiloluktan altı kiloluğa kadar küçükten büyüiğe doğru sıralanır. Diyelimki üç kiloluk plekide ekmek yapmaya karar verdik: Tok bir ateş yakar, ateşin iki yanına demir ayakları koyarız, plekiyi ağzı aşağı olarak bu demirleıin üzerine yerleştiririz.
    Ateş plekiyi iyice kızdırırken bol köz ve kül de bırakır. Bu arada ekmek hamurunu sıcak su ile yoğurmak için yanan ateşin kenarına bir güğüm su konur.
    Pleki ateşin Üzerinde pişedursun, biz diğer yandan ekmek hamurunu hazırlarız. En eskilerde ekmek teknesi ağaçtandı ve çekme olarak yapılırdı. Anbardan üç kiloluk un alarak ekmek teknesine elekleıiz. Tuz kalın olduğundan bir kapa konur ve sıcak su ile temizlendikten sonra eritilerek teknedeki unun ortasına dökülür, yeteri kadar da el yakan sıcak su ilave edilir ve hamur iyice yoğrulur. Bu arada sıcak su eli yakar ve hamur parmaklara yapışır. Bunun için hamuru yoğuran kadın, yanında bir sahanla bir miktar soğuk su alır ve zaman zaman elini bu soğuk suya batırarak ve parmaklardan temizliyerek işini tamamlar.
    Yoğurma işi bitince hamur yuvarlak hale getirilir ve tekneye konan bir tutam un üzerine gezdiriliı. Bu unlar hamunın plekiye yapış masım önler. Ekmek hamuruna bir miktar şeker, bir miktar balli lobya unu, bir miktar zeytinyağı koymak ekmeğe tad verir. Süt ve yumurta da konabilir. Hamur tarif edildiği gibi yoğrulduktan sonra sıra pişirmeye gelmiştir. Şimdi de ekmeğin pişiıilmesini görelim.
    Pleki, iyice piştiğine emin olunduktan sonra (Pişmiş plekinin üzerine bırakılan bir damla su hemen buharlaş ir) bir kukari ve bir parça paçavra yardımıyla ateş in üzerinden alınır ve yana çekilir. Hazırlanan hamur sıcak olan plekiye yerleştirilir ve çevirme ekmek yapilacaksa pleki paçavra ile dildendirilir, içindeki hamur elin ayasına alınarak plekiye ters konur. Böylece yapışmayı önleyen un da görevini yapmıştır. Ateşteki közler ve küller kenara çekilerek pleki, alttan da kızmış olan ocak taşının üzerine sürülür ve üzeri bir sacla kapatılarak, sac üzerine hafif bir ateş yakilır. Aıtan küller ve közlerle plekinin çevresi çepeçevıe sanlır. Böylece plekideki ekmek alttan, üstten ve yanlardan yavaş yavaş pişer. Üstten kızarmışsa pişmiş demektir. Iyi bir usta, ateşi ustalikla yakarak olduğu gib bırakır ve ekmeğin pişip pişmediğini kontrol etmeye gerek görmez.
    Sıcak ekmek, tereyağı ve minci ile katık edilince bir hoş olur. Aclığı fevkalade giderir ve başka bir şey istemez.
    ÇORBALAR
    Her yerde birinci yemek olarak alınan sulu çorbalar Rize bölgesinde pek fazla bilinmez. Birinci yemek olarak sofraya gelenler genellikle tava yemekleridir. Bu yemekler sofraya sıcak olarak getirilirler. Turşu kavurması, muhlama ve bunların değişik çeşitleri gibi. Rize'de bazı sulu yemekler "manca" diye adlandınlır. Bunlar çorba türü yemekler olarak mütalaa edilebilirse de umumiyetle tava yemeklerinden sonra ikinci yemek olarak alınırlar. Fasulye mancası, lahana mancası, kabak mancası gibi.

  5. #65
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KORKOTO ÇORBASI VEYA AYRAN ÇORBASI:Korkoto : Kırılmış mısır
    Malzemeler: İki su bardağı korkoto, Bir su bardağı ayran, İki çorba kaşığı tereyağı
    Yapılışı: Önce korkoto suya atılır, ayran ve tuz katılır, tereyağı konup pişirilir. Günümüzde; salça tereyağmda pişirileıek servis yapılırken çorbanın üzerine gezdirilmektedir.

  6. #66
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Balık Pilakisi

    Malzemeler
    3 patates
    2 domates
    2 sogan
    2 yesil biber
    2 dis sarimsak
    1-2 defne yapragi
    1 limon
    1 kahve fincani zeytinyagi
    5-6 dal maydanoz
    tuz karabiber
    1 su bardagi salcali su


    Yapılışı
    1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.
    2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
    3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.

  7. #67
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bileki Ekmeği

    Malzemeler
    misir unu, su tuz

    Yapılışı
    Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir.
    Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir.
    Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir.
    Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir. Üzerine köz konulur. Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir.

  8. #68
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çökülce (Sakarca) Kızartması

    Malzemeler
    1 kg.cokulce
    1 su bardagi misir unu
    2 yumurta
    tuz, karabiber
    2 kasik tereyag


    Yapılışı
    1-Cokulceler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece konup iyice suyu suzdurulur.
    2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir. Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir.
    3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir.
    4-Tavada yag eritilir. Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir.

  9. #69
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çökülce (Sakarca) Muhlama


    Malzemeler
    1 kg. cokulce
    2 sogan
    2 kasik tereyag
    tuz, karabiber
    4 yumurta


    Yapılışı
    1-Cokulceler temizlenir.Kaynar suda haslanir suzulur.
    2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur.
    3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir.
    4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir. Kapagi kapatilarak pisirilir. Sicak servis yapilir.

  10. #70
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Muhlama


    Malzemesi:
    1,5 su bardağı rende kaşar peynir
    1,5 su bardağı dil peyniri
    1 tatlı kaşığı tulum peyniri
    2 yemek kaşığı mısır unu
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı su

    Hazırlanışı:
    Önce tencerede mısır ununu 1/2 tereyağında kavurun. Dil peyniri ve kaşar peyniri ekleyin. Hazırladığınız karışıma bir bardak su ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kalan tereyağını bir tavada eritin. Hazırladığınız peynir karışımı macun haline geldikten sonra karışımı tavada erittiğiniz tereyağının üzerine dökün.
    Sıcak olarak servis edin.

Sayfa 7 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)

Benzer Konular

  1. Atatürk'ün Sevdiği Yemekler
    Konu Sahibi Meriem Forum Atatürk Köşesi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Kasım.2017, 09:53
  2. iLginç komik yemekler.
    Konu Sahibi BeLLa Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2016, 20:30
  3. İl il yöresel yemekler!
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 80
    Son Mesaj : 31.Mayıs.2016, 18:55
  4. Bölgelerimize Ait Yemekler kültürü
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Kültür ve Sanat
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Mart.2016, 16:40
  5. Tasan Yemekler..
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:56

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort