kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 9 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu
Toplam 128 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 90 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #81
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Urfa Usulü Saca Basma Tarifi:Malzemeler;

    » 4-5 adet kemer patlıcan
    » 4-5 adet iri domates
    » 500 gr parça et
    » 100 gr margarin
    » yarım tatlı kaşığı karabiber
    » 1 tatlı kaşığı tuz
    » 5-6 adet yeşil biberYapılışı;
    Patlıcanlarımızı yıkayıp 4 kenardan soyduktan sonra halkalar halinde iri iri parçalara ayırırız. Domateslerimizide yıkayıp 2 parçaya ayırdıktan sonra; ısıtmış olduğumuz sacımızın üzerine patlıcanlarımızı domateslerimizi ve etimizi yerleştirdikten sonra margarinimizi yüzeylerine sürüp pembeleşinceye kadar pişiririz. Üzerine tuz ve karabiberimizi serpip iyice pişirdikten sonra, dilerseniz lavaş ekmeklerin arasına katıp dürüm yapabilirsiniz, ya da tepsiye güzel bir şekilde yerleştirip servis yapabilirsiniz.
    Not: Yeşil acı biberleri ya saca basmayı yapmadan önce ya da sonra pişirin.
    Afiyet Olsun…

  2. #82
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Urfa Usulü “Duvaklı Pilav”:Malzemeler;

    » 3 su bardağı pirinç
    » 1,5 kg orta yağlı kuzu kıyması
    » 3-4 adet orta boy patlıcan
    » 1-2 yemek kaşığı Urfa Sade Yağı (Urfa yöresine ait bir yağdır.)
    » 1 tatlı kaşığı tuz
    » 1 tatlı kaşığı karabiber
    » 1 su bardağı sıvı yağ
    » 1 yemek kaşığı salçaHazırlanışı;
    Patlıcanlarımızı öncelikle yıkarız. Daha sonra soyup enine ince ince doğrarız. Derin bir tencerede, 1-2 yemek kaşığı Urfa sade yağıyla patlıcanlarımızı iyice kızarıncaya kadar pişiririz. Daha sonra kıymamızı yağ ile ayrı bir tavada kavururuz. Kıymamıza 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavurma işlemine son veriririz. Kavurduğumuz kıymamızıda patlıcanların üzerine sereriz. Ayrı bir tencereye yağ ekleyip ayıklanıp ve yıkanmış olan pirincimizi katıp kavururuz. Kavurduğumuz pirinçleride patlıcan ve kıymanın üzerine sereriz. 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu üst üste serdiğimiz patlıcan, kıyma ve kavrulmuş pirincimizin üzerine ekleyip pişirmeye bırakırız. Yarım saat ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişiririz. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra yemeğimizi 20 dakika dinlenmeye bırakırız. Daha sonra yemeğimizi tencereden büyük bir servis tabağına ters çevirip servise hazır bir duruma getiririz.
    Afiyet olsun…

  3. #83
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    “Çağla Aşı”:Malzemeler;

    » 1,5 kg çağla
    » 1,5 kg orta yağlı kuşbaşı et
    » 2 yemek kaşığı margarin
    » 1 tatlı kaşığı tuz
    » 1 tatlı kaşığı toz şeker
    » 250 gr yoğurt
    » 4 diş sarımsakYapılışı;


    Öncelikle çağlalarımızı yıkayıp temizleriz. Bıçakla ikiye ayırır, içlerini çıkarırız. Daha sonra kuşbaşı doğranmış olduğumuz etlerimizi iki yemek kaşığı margarinle kavruruz. Temizlediğimiz çağlaları etin üzerine döküp, tuz ve şekeride ekleyip, üzerini örtecek kadar suyumuzu ekleyip ağzını kapatarak kısık ateşte pişiririz. Servisimizi sarımsaklı yoğurtla yaparız. Çağla aşımız hazır.

    » Üzerini örtecek kadar su

  4. #84
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Şanlıurfa Yöresel Yemeklerinden “Ağzı Açık”Malzemeler;

    » 1,5 kg kıyma
    » 4 su bardağı un
    » 3 su bardağı sıvı yağ
    » 2 yemek kaşığı isot
    » 2 tatlı kaşığı tuz
    » 1 tatlı kaşığı karabiber
    » 1 kaşık salça
    » 1 baş ince kıyılmış soğan
    » 2 adet yumurtaYapılışı;

    Öncelikle sevgili arkadaşlar; 1 adet yumurta; un ve su ile yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur yapılır. Ceviz iriliğinde yuvarlanır. Daha sonra 1,5 kg kıyma ile ince doğranmış çiğ soğan, tuz, karabiber, isot karıştırılır. Karışıma bir yumurta kırılır, salça ve bir çay bardağı un eklenerek iyice karıştırılır. Daha sonra ceviz iriliğinde hazırladığımız bezeleri elle ıslatırak üzerine kıyma yayılır. Kenarları kıvrılarak kapatılır. Kızgın yağda önce kıymalı tarafı olmak üzere kızartılır. Daha sonra, peçetenin üzerine çıkarılarak fazla yağı alınır. Ağzı açık servise hazırdır.
    » aldığı kadar su
    » 4 su bardağı un

  5. #85
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Urfa Usulü Fıstık Kebabı:Malzemeler;

    » 250 gr. yağsız kıyma
    » 2 bardak ince bulgur
    » 1 yemek kaşığı biber salçası
    » 1 demet maydanoz
    » 1 adet kuru soğan
    » 2 yemek kaşığı fıstık içi
    » 2 yemek kaşığı şam fıstığı
    » 1 tatlı kaşığı kimyon
    » 1 tatlı kaşığı tuzYapılışı;

    Öncelikle sevgili arkadaşlar, şam fıstıklarını 5 dakika cezvede kaynatıp ayıklayın. Daha sonra bulguru tepsiye boşaltın. Kimyon, tuz ve 1 bardak su döküp karıştırın,bulgurun kabarması için bekletin. Daha sonra Rendelenmiş soğan, kıyma, salça ve fıstıkları bulgura ekleyin. Elinizi arada bir ıslatarak karışımı 15 dakika süreyle yoğurup hamur haline getirin. Tekrar elinizi ıslatarak köfte haline getirin ve şişlere dizip ızgarada pişirin. Köfteleri pilavın üstüne koyun. Daha sonra tavada tereyağını kızdırın, 2 kaşık şam fıstığını 2 dakika kavurun. Pul biber attıktan sonra yağı köftelerin üzerinde gezdirin ve sıcak servis yapın sevgili arkadaşlar…

  6. #86
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Urfa Yöresinin En Meşhur Yemeği “Borani”:Malzemeler;

    » 1 kg pazının kök kısımları
    » 1 soğan
    » 500 gr kuzu eti
    » 100 gr nohut
    » 100 gr ince bulgur
    » 40 gr tereyağı
    » Tuz
    » 1 tatlı kaşığı karabiber
    » 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberYapılışı;
    Nohutu bol suda yıkayıp bir kapta şişmesi için bir gece önceden bekletin. Nohutu bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.Nohut yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
    Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun. Yeterli miktarda etsuyu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz nohutları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirerek dökün. Taze biberiyeyle süsleyip servis yapın. Borani artık hazır

  7. #87
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Urfa Yöresine Ait Frenk Tavası:Malzemeler;

    » 500 gr kıyma
    » 10-12 adet domates
    » 1 adet kuru soğan
    » 1 tutam maydanoz
    » 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    » 1 tatlı kaşığı domates salçası
    » 1 tatlı kaşığı yenibahar,
    » 1 tatlı kaşığı karabiber
    » 1 tatlı kaşığı tuzYapılışı;
    Soğan ve maydanozu ince ince doğrarız. Doğranan malzemeler derin bir kaba alınır. Yağ, soğan, domates salçası, baharatlar, domates salçası, tuz ve maydanoz eklenip yoğrulur. İyice terbiyeledikten sonra 10 dakika bekletilir. Domatesler tam doğranmadan 2 yerden kesilir ve arasına hazırladığımız karışımı dometeslerin arasına bir sıkımlık koyarız. Daha sonra domateslerimizi tavaya dizip kısık ateşte hiç su eklemeden kendi suyuyla 2,5-3 saat pişiririz…

  8. #88
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Konya Yöresel Yemekleri:KONYA TİRİTİYarım kg. et

    2 çorba k.tereyağ
    2 soğan
    1 tutam maydonoz
    tuz,karabiber
    kimyon

    Pidesi için:
    3 su b. un
    1 çorba k. kuru maya
    1 tatlı k. tuz
    alabildiği kadar ılık su



    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
    Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
    su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
    pide şekli verin.Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
    fırın tepsisine alın.
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
    Tencereye yarım kg.eti alın ve pişirin.
    Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın.
    Üzerine etin suyunu gezdirin.Üzerine eti alın.
    Servis tabağının kenarlarına yoğurt ekleyin.
    Üzerine piyaz doğranmış soğanı ekleyin.Üzerine
    ince kesilmiş maydonoz ekleyin.
    Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı eritin üzerine
    pulbiber ile sos yapın.
    Servis tabağına tereyağını gezdirip servis edin

  9. #89
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Etliekmek Tarifi: (1 kişilik)
    Gerekli malzemeler:
    2 soğan
    2 domates
    2 sivribiber
    Yarım demet maydanoz
    250 gr. bıçakarası et
    Yarım ekmek hamuru
    Tuz, karabiber

    YAPILIŞI:
    Soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış malzemeleri et ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
    Ekmek hamurunu pide şeklinde açın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın

  10. #90
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    MEVLANA BÖREĞİ:
    MALZEMELER:
    1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, Biraz su, Yarım limon suyu, Biraz Tuz Alabildiği kadar un, (Ayrıca içi içir yarım kilo kadar zeytinyağı ile karışmış tereyağ)


    YAPILIŞI: Bu malzemelerin hepsi konur ve güzelce yoğrulur. Küçük küçük bezeler ayrılır. Dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafından bir iki baş soğan yarım kilo kıyma, 1 demet maydanoz, biraz karabiber. Soğanlar bir iki kaşık zeytinyağında kavrulur. Sonra kıyma da ilave edilerek kavrulur. Ateşten indikten sonra maydonozu ilave edilir. Diğer taraftan bezeler incecik açılır. Arası yağlanır tekrar açılır tekrar yağlanır. Ve bir bohça şeklinde dürülerek köşelere iç konulur ve kapatılır. Ondan sonra sıcak fırına sürülür.

Sayfa 9 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 27 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 27 misafir)

Benzer Konular

  1. Atatürk'ün Sevdiği Yemekler
    Konu Sahibi Meriem Forum Atatürk Köşesi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Kasım.2017, 09:53
  2. iLginç komik yemekler.
    Konu Sahibi BeLLa Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2016, 20:30
  3. İl il yöresel yemekler!
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 80
    Son Mesaj : 31.Mayıs.2016, 18:55
  4. Bölgelerimize Ait Yemekler kültürü
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Kültür ve Sanat
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Mart.2016, 16:40
  5. Tasan Yemekler..
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:56

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort