Maltıhalı (Mercimekli) Köfte antep:Malzemeler
6 bardak kırmızı mercimek 3 bardak simit (ince bulgur) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 tane kuru soğan 1 bardak sıvı yağ 2 demet maydanoz 250 gr. yeşil soğan 250 gr. yeşil sarımsak Tuz, karabiber, su
Yapılışı
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur .İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve simit eklenerek 2-3 dk. daha pişirilir. Kuru soğanlar incecik doğranıp yağda kızartılır ateşten alınarak kırmızıbiber ilave edilir. Diğer tarafta sebzeler doğranarak bir tarafa konur. Pişen mercimek ve simit karışımı biraz soğuyunca 5 dk. kadar yoğrulur. Yağ ve soğan karışımı buraya boşaltılır ve karışana kadar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsak katılarak küçük sıkmalar şeklinde yada kaşıkla yenecek şekilde tabaklara konularak servis yapılır.