kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 8 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu
Toplam 128 adet sonuctan sayfa basi 71 ile 80 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #71
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Pazı kavurma


    Malzemesi:
    5 bağ taze pazı
    6 soğan
    1 çay bardağı haşlanmış barbunya
    tuz
    Hazırlanışı:
    Pazıları ince ince doğrayın. Sonra haşlayıp, suyunu sıkın. Soğanları tereyağında kavurun. Soğana pazıları ilave ederek kavurmaya devam edin. Pazılar iyice kavrulduktan sonra karışıma barbunyaları ilave edin. Bir dakika daha kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın.

  2. #72
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hamsili ekmek


    Malzemesi:
    1 bağ pazı
    2 bağ taze soğan
    1 bağ taze nane
    1 kg hamsi
    8 su bardağı mısır unu
    Yeterince tuz

    Hazırlanışı:
    Önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin. Pazı, taze soğan ve naneleri ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri mısır ununun üzerine boşaltın. Çok sıcak su ilave ederek hamsilerle diğer malzemeleri karıştıracak şekilde yoğurun. Hazırlanan karışımı tepsiye koyarak 60 dakika fırında pişirin.

  3. #73
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Laz böreği

    Malzemesi:
    10 yaprak yufka
    4 yumurta
    8 su bardağı süt
    2 paket vanilya
    3 su bardağı kıyılmış fındık içi
    5 su bardağı tozşeker
    2 paket buğday nişastası
    5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    1 su bardağı su
    Şerbeti için:
    10 su bardağı su
    10 su bardağı toz şeker
    1/2 limon suyu

    Hazırlanışı:
    Sekiz su bardağı süte şeker ekleyerek kaynatın. Başka bir kapta buğday nişastası, yumurta, vanilya ve biraz suyu karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi kaynayan sütün üzerine dökerek muhallebi haline gelinceye dek karıştırın. Bir tepsinin altını yağlayın. Yufkaların üstlerini yağlayarak beş kat halinde tepsiye dizin. Dizdiğiniz beş kat yufkanın üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Yufkaların üzerindeki muhallebiye, dövülmüş fındıkları yayın. Kalan beş kat yufkayı üstlerini yağlayarak muhallebili yufkaların üzerine dizin. Şerbet malzemelerini karıştırarak pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Hazırladığınız böreği dilim dilim keserek fırında pişirin. Börek soğuduktan sonra soğumuş tatlı şerbetini ekleyin.

  4. #74
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    TAZE BAKLA ÇORBASI

    MALZEMELER
    10 adet taze bakla
    1 küçük soğan
    3 çorba kaşığı süzme yoğurt
    1 yumurta
    dereotu
    zeytinyağı ve tereyağ
    1 tatlı kaşığı salça

    HAZIRLANIŞI
    Baklaları tahta üzerinde incecik kıyın, diğer tarafta tencerede 1 küçük soğanı yağla beraber kavurup salçayı ekleyin daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin ve 1 su bardağı sıcak suyuda katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada çukur bir kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su bardağı kadar daha suyu ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğutlu olan karışımıda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım. Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber ilave ederek servis yapalım.

  5. #75
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Karalahana Çorbası

    Malzemeler

    * 3 Yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı (misal: Zeytin İskelesi)
    * 2 yemek kaşığı minicik doğranmış kahverengi kuru soğan
    * 2 yemek kaşığ minicik doğranmış kereviz
    * 2 yemek kaşığı minicik doğranmış havuç
    * Yarım demet minicik doğranmış maydanoz
    * 1 lt. kaynar su
    * 250 gr. karalahana
    * Hazırladığınız kuru fasulye püresi
    * 1 cup haşlanmış kuru fasulye veya haşlanmış barbunya (veya yarım yarım, ikisi birden)
    * Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
    * Ekstra sızma zeytinyağı (misal: Selatin)

    Tarif:

    1. Orta boy bir tencereye zeytinyağını, kuru soğanı, kerevizi, havucu, maydanozu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 30 dakika pişirin.
    2. Sebzelerin üzerine bir litre kaynar suyu ekleyin. Karalahanaları teker teker yıkayın. Saplarını ince ince doğrayın. Yaprak kısımlarını boylamasına ve enlemesine bir veya 2 cm'lik kareler şeklinde kesin. Büyük parçalar bırakırsanız, kaşıktan sarkar ve yemesi zor olur. Doğradığınız karalahanayı da tencereye ekleyin. Hepsi yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
    3. Karalahanalar ve diğer sebzeler yumuşayınca, kuru fasulye püresini ve haşlanmış fasulyeleri ekleyin. Çorba koyulaşana kadar, pişirmeye devam edin. Tuz ve biberini ayarlayın.
    4. Hazırladığınız çorbayı, kaseye koyun. Üzerine eksra sızma zeytinyağı gezdirin. Acılı, ekmek kıtırından serpiştirin. Servis yapın.

  6. #76
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    HAMSİLİ BÖREK

    Malzemeler:
    6 adet yufka
    1 kilogram hamsi balığı
    1 yumurta
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    6-7 dal taze soğan
    Yarım demet maydanoz
    Karabiber, pul biber
    Tuz


    Yapılışı:



    Hamsiler ayıklanıp sırt dikenleri çıkarılır. İyice yıkanıp süzülür. Bir kaba konur. İçine ince doğranmış taze soğan ve maydanoz, karabiber ve tuz konur harmanlanır. Diğer tarafta, bir kapta yağ ve yumurta iyice karıştırılır. Tezgâhın üzerine serdiğimiz yufkaya bu karışımdan sürülür ve balıklar serpiştirilir. Yufka kol böreği şeklinde, sıkıştırılmadan rulo yapılır. Tepsiye uzunlamasına konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerine yumurtalı harç sürülür. 200 dereceye ayarlanmış fırına verilir. Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alınır. Dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.

  7. #77
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    CEVİZLİ TAVUK

    Malzemeler

    * 1 adet tavuk göğsü
    * 1/2 su bardağı yoğurt
    * 3 yemek kaşığı mayonez
    * 2-3 yemek kaşığı ceviz
    * 4-5 adet kornişon turşusu
    * 4-5 adet mısır turşusu
    * tane karabiber
    * Defne Yaprağı
    * tuz

    Hazırlanışı

    1. Tavuk göğsünü tane karabiber ve defne yaprağı ile beraber haşlıyoruz.
    2. Pişen tavuk göğsünü liflerine ayırıyoruz.
    3. Mayonez, yoğurt ve tuzu iyice karıştırıyoruz.
    4. Kornişon turşusunu küp küp doğrayıp tavuklara ekliyoruz.
    5. Ufalanmış cevizi de tavuklara ekliyoruz.
    6. Yoğurtlu sosu tavuklarla karıştırıp üzerini mısır turşusu ile süslüyoruz.



  8. #78
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI

    MALZEMESİ:
    25-30 pancar yaprağı
    3 soğan
    2 çorba kaşığı katıyağ
    1/2 su bardağı süt
    1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
    150 gr. kıyma
    1 fincan mısır unu
    1 fincan pirinç
    su
    tuz.

    Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları pembeleştirin ve eti de ekleyip kavurun. Yeterince su döküp, kaynatın ve üstüne, ince doğranmış pancar yapraklarını ilave edin. Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkanmış pirinci, yapraklar yumuşayınca, ilave edin. Kaynayınca, mısır ununu, sütü, tuzu devamlı karıştırarak ekleyin. Fasulyeler yumuşayıp pirinçler şişince ateşten alın

  9. #79
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Urfa yöresinin yemekleri:Tepsi Kebabı tarifi :Malzemeler;» 1 kilo kemer patlıcan
    » 3 adet iri büyük domates
    » 500 gr kuzu kıyma (orta yağlı)
    » 1 tatlı kaşığı karabiber
    » 1 tatlı kaşığı tuzYapılışı;
    Patlıcanlarımızı öncelikle yıkarız. İri iri büyük halkalar halinde 3 parçaya ayırırız. Kıymamızı bir kaba alıp, içerisine tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Halka haline getirdiğimiz patlıcanları orta büyüklükteki tepsimizin içerisine bir halka patlıcan bir sıkımlık kıyma şeklinde sıra ile dizilerek patlıcan ve kıymamız bitinceye kadar böyle devam ederiz. Domateslerimizi istersek ortan 2 ye ayırıp (ayırdığımız parçalar birbirinden kopmaycak), istersekte ortadan 4 eş parçaya ayırıp tepsimizin ortasına dizebiliriz. Daha sonra kebabımızı 30-35 dakika fırında pişiririz. Servise hazır hale gelmiştir.
    Afiyet Olsun…

  10. #80
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Şanlıurfa Usulü Şişbelek Tarifi ve Yapılışı:Malzemeler;

    » 250 gr kıyma
    » 2-3 bardak un
    » 1 su bardağı nohut
    » 300 gr koyun parça eti
    » 1 adet yumurta
    » 1-2 adet kuru soğan
    » 1 kase yoğurt
    » 1 tatlı kaşığı tuz
    » 1 tatlı kaşığı karabiber
    » 1 tatlı kaşığı kuru nane
    » 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    »1 su bardağı sıvı yağYapılışı;
    Öncelikle 1 gün önceden nohutlarımızı yıkayıp suda bekletiriz. 300 gr koyun etimizi ve 1 gün önceden beklettiğimiz 1 su bardağı nohutumuzu derin bir tencerede pişiririz. 3 bardak unumuzu su ve tuz ile yoğurup bekletmeye bırakırız. Daha sonra soğanlarımızı ince ince doğrayıp 250gr kıymamızla birlikte tuz, kırmızı pul biber ve karabiber ekleyerek kavururuz. Kıyma ve soğanımız kavurulduktan sonra hamurlarımızı büyük bezeler halinde alıp yufka büyüklüğüne getirene kadar açmalıyız. Açtığımız bezeleri mantı büyüklüğünde bıçakla kesip ufak parçalar haline getiririz. Bu kestiğimiz parçaların içerisine soğan ve kıyma karışımımızdan birer çay kaşığı ekleyip mantı gibi katlamalıyız. Aslında bir nevi mantı hamuru hazırlıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu hamurları pişirmekte olduğumuz nohut ve parça etlerimizin içerisine ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Hamurlarımız yumuşayıp suyun üzerine çikmaya başladığında içerisine 1 adet yumurtamızı ve 1 kase yoğurdumuzu ekleyip kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirmeliyiz. Şişbeleğimiz piştikten sonra 5 dakika dinlendirirken o arada küçük bi tavaya biraz sıvı yağ ile kırmızı pul biber ve kuru nane atıp 1 dakika kızarttıktan sonra şişbeleğimizin üzerine döküp servis yapabiliriz.
    Afiyet olsun…

Sayfa 8 Toplam 13 Sayfadan BirinciBirinci 12345678910111213 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)

Benzer Konular

  1. Atatürk'ün Sevdiği Yemekler
    Konu Sahibi Meriem Forum Atatürk Köşesi
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 13.Kasım.2017, 09:53
  2. iLginç komik yemekler.
    Konu Sahibi BeLLa Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 3
    Son Mesaj : 05.Ağustos.2016, 20:30
  3. İl il yöresel yemekler!
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 80
    Son Mesaj : 31.Mayıs.2016, 18:55
  4. Bölgelerimize Ait Yemekler kültürü
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Kültür ve Sanat
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 15.Mart.2016, 16:40
  5. Tasan Yemekler..
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:56

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort