kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Meze Tarifleri

    Mamzana tarifi:Malzemeler :* 6 adet patlıcan,
    * 3 adet domates,
    * 4- 5 adet sivri biber,750 gram yoğurt,
    * 3 diş sarımsak,
    * 2 kaşık yağ,
    * 1 çay kaşığı kırmızı biber,
    * Tuz.
    Yapılışı :
    Patlıcanları, ocakta çevire çevire közleyin.
    Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve incecik kıyın.
    Domates, biber ve maydanozu küçük küçük doğrayın ve patlıcanlara ilave edin. Damak tadınıza göre tuz serpin.
    Sarımsaklı yoğurt yapın ve patlıcanlı karışımın üzerine dökün.
    Bir tavada yağı kızdırın. Kırmızı biber serpin. Kırmızı biberli yağı, sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirin.

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kabak Salatası:Malzemeler :* 1 kilogram kabak,
    * 1 orta boy kuru soğan,
    * 1 tutam dereotu,
    * 1 kase süzme yoğurt,
    * 2-3 diş sarmısak,
    * 3 çorba kaşığı sıvı yağ,Yapılışı :
    Kabakları kazıyın, yıkayın ve rendeleyın. Kabakların bıraktığı suyu iyice sıkın.
    Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda kavurun. Üzerine suyu süzülmüş kabak rendesi ekleyın. Şöyle bir karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra karıştırılarak kabağın suyu iyice çektirin.
    Sarımsakları dövün ve süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
    Soğuyan kabağın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve karıştırılır.
    Yoğurtlu kabak, servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Cacık tarifi:Malzemeler :* 3 adet salatalık,
    * 3 su bardağı yoğurt,
    * 3 diş sarımsak,
    * 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane veya taze nane,
    * 10-15 dal dereotu,
    * 2 çorba kaşığı zeytinyağı,* 1 bardak su.
    Yapılışı :
    Salatalığı ister pijama gibi, ister tamamen soyun ve rendeleyin.
    Sarımsağı ister rendeleyin, isterseniz dövün ve yoğurda ilave edin.
    Sarımsaklı yoğurda suyu ekledikten sonra, sırası ile, rendelenmiş salatalığı, tuz, nane, kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
    Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, kaselere koyarak servis yapabilirsiniz. (Cacık dinlendiğinde, tadı daha nefis oluyor.)

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mantarlı biber salatası:Malzemeler :

    * Közlenmiş kırmızıbiber,* Yeşil zeytin,
    * Taze soğan,
    Sosu için :
    * Zeytinyağ,
    * Limon suyu,
    * Nar ekşisi,
    * Tuz.

    Yapılışı :

    Bütün malzemeler doğranıp karıştırılır. Zeytinyağ, limon suyu, tuz, nar ekşisi çırpılıp salatanın üzerine gezdirilir.


  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Beyaz Salata:Malzemeler :* 1 adet tavuk göğsü,
    * 3 su bardağı süzme yoğurt,
    * 2 çorba kaşığı mayonez,
    * 1 demet dereotu,
    * 3 adet salatalık,
    * 1 çorba kaşığı zeytinyağı,Yapılışı :
    Tavuk haşlanır ve soğuduğunda küp küp doğranır.
    Salatalıklar iyice yıkanır ve kabuğu ile birlikte rendelenir.
    Bir kasede, yoğurt, mayonez, rendelenmiş, salatalık, kıyılmış dereotu, tuz karıştırılır.
    Üzerine tavuk etleri ilave edilerek iyi bir şekilde karıştırılır ve servis tabağına alınır.
    Salatanın üzerine yağ gezdirilir, servis yapılır.

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ançüez Ezmesi Tarifi:Malzemeler

    • 250 g ançüez
    • 3 dilim bayat ekmek içi, rendelenmiş
    • 3 yemek kaşığı sirke
    • yarım çay bardağı zeytinyağı

    Ançüez Ezmesi Tarifi

    Ançüezleri soğuk suda 2 saat beklettikten sonra kılçıklarını ayıklayın. Bir kabın içine sirke, zeytinyağı, rendelenmiş ekmek içleri ve ançüezleri koyup el blender’inden geçirin. Katı olursa biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ançüez ezmesini, kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp servis edebilirsiniz.

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Fava Meze Tarifi:Malzemeler

    • 1 kg taze bakla
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet limonun suyu
    • 2 adet kesme şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 demet dereotu

    Fava Meze Tarifi Nasıl Yapılır

    Baklanın iç ve dış kabuklarını soyun (iç kabukları rahat soymak için baş kısmında bulunan siyah kısmı kesin). Ayıkladıktan sonra yaklaşık 400 gram iç bakla elde edeceksiniz. Soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup soğanı kavurun. Bakla, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin. Üzerine 1-2 çay bardağı sıcak su ilave edin ve baklalar yumuşayana kadar çok kısık ateşte pişirin.
    Dereotunu ayıklayıp yıkayın. Tencerenin içersine dereotunun yarısını ilave edin. Karışımı, elinizi yakmayacak kadar ılıdıktan sonra, blender’den geçirerek pürüzsüz bir püre haline getirin. Püreyi, şekil verilebilecek bir kaba (silikon kek kalıpları ile iyi sonuç alınır) aktarıp kalan dereotuyla süsleyin. Soğuması için buzdolabında 2 saat beklettikten sonra kare şeklinde kesip servis yapın.

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Lakerda Tarifi:Malzemeler

    • 100 gram lakerda
    • 1 adet limon
    • yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet kırmızı soğan

    Lakerda Tarifi Nasıl Yapılır

    Lakerda dilimlerini servis tabağına alın. Kırmızı soğanı ayıklayın ve dörde bölün. Limon ve zeytinyağını birlikte çırparak her bir soğan parçasının üzerine bir tatlı kaşığı dökün. Lakerdayı mutlaka kırmızı soğanla birlikte servis edin.

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Tarator Soslu Deniz Börülcesi Tarifi:Malzemeler

    • yarım kg deniz börülcesi
    • 4 diş sarımsak
    • 1 bardak zeytinyağı
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 1 adet limonun suyu

    Tarator Soslu Deniz Börülcesi Tarifi

    Büyük bir tencerede su kaynatın. Deniz börülcelerini köküyle ve sapıyla güzelce yıkayıp tencerede kaynattığınız suya kökleri yukarı gelecek şekilde bırakın. Pişip pişmediğini anlamak için arada bir tanesini alıp tepesinden tutun. Diğer elinizle etli kısmını sıyırmaya çalışın. Dış kısmı iç kısımdaki liflerden kolayca sıyrılıyorsa pişmiş demektir. Pişen börülceleri delikli bir kepçeyle kevgire alıp soğutun. Ayıklamak için bir dalı elinize alın. Diğer elinizle her sapın üzerindeki etli kısmını çekip liflerinden ayırın. Bir kapta, çok iyi dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, rendelenmiş bayat ekmek içini ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu deniz börülcelerinin üzerine gezdirin.

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Yoğurtlu Semizotu:Malzemeler

    • 1 büyük bağ semiz otu
    • 3 su bardağı yoğurt
    • zeytin yağı
    • 1 diş sarımsak
    • tuz

    Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır

    Semiz otlarının yaprak kısımlarını saplarından ayıklıyoruz, iyice yıkıyoruz ve süzülmeleri için bir kenara alıyoruz. Bir kabın içine yoğurdu alıyoruz, içine 1 diş sarımsağı rendeliyoruz. Bu isteğe göre istenirse sarımsak konmaya bilir. İyice süzülen semiz otlarını yoğurdun içine alıyoruz üzerine tuzunu ve bir miktar zeytin yağını gezdiriyoruz. İyice karıştırıp servis tabağına alıyoruz.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 19 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 19 misafir)

Benzer Konular

  1. Çorba Tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Çorbalar
    Cevap: 27
    Son Mesaj : 02.Ocak.2016, 21:07
  2. Soğuk Meze Tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 42
    Son Mesaj : 27.Aralık.2015, 02:45
  3. Helva Tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 13
    Son Mesaj : 02.Mart.2014, 02:13
  4. Sos tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 25
    Son Mesaj : 25.Şubat.2014, 16:32
  5. Reçel tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 25.Şubat.2014, 15:46

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort