Kedi
Kedilerin gözlerinin arkasında ayna görevi gören ve Topetm adı verilen bir zar vardır.
Bu organ ışığın göz içerisinde her tarafa yayılmasını ve nesnelerin daha parlak görülmesini sağlar. Böylece kediler insanlara göre 6 kat daha karanlık ortamlarda görebilirler.
Yılan
Yılanların iki çift görme organları bulunur. İlki neredeyse insanlarınki gibi gören normal göz diğerleri ise bu normal gözlerin hemen önünde bulunan ısıya duyarlı özel bir bölüm. Yılan bu organı sayesinde sıcak kanlı kemirgenlerin yaydığı vücut ısılarını algılayabilir.
Şahin
Şahin gibi avcı kuşların görme duyuları olağanüstü gelişmiştir. Tam 30 metrede tırnaklarının kirlimi yoksa temiz mi olduğunu görebilirler. Bilim adamları şahinlerin gözlerinde teleskopa benzer bir sistemin olduğunu söylüyorlar.
Arı
- Bir kilo bal için 40 bin arının 6 milyon çiçeği dolaşması gerektiğini
- Bir arının saniyede 200-250 kez kanat çırptığını
- Bir arının vücut ağırlığının 330 katı kadar yük taşıyabildiğini
- Arıların bir peteği doldurabilmesi için 100 bin km kanat çırptığını biliyor muydunuz?
Hamam Böceği
Hamam böcekleri tam 40 dakika nefeslerini tutabilirler. Bu nedenle suda boğulmazlar. Hiçbir şey yemeden tam bir ay yaşayabilirler ve eksi 32 dereceye kadar dayanabilirler. Evinize gelen bir misafirini ev sahibesinden ayırt edebilecek kadar keskin bir koku alma duyuları vardır. 320 milyon yıldır yeryüzünde yaşarlar ve radyoaktiviteden etkilenmeyen tek canlı onlardır. Ve böcek spreylerinin çoğuna karşı bağışıklık kazanmış durumdadır