kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Bisküvili Parfe:Malzemeler:

    1 poşet şanti
    10 tane bisküvi
    Elma, vişne veya kayısı

    Parfenin Kreması:
    2 su bardağı süt
    1 çay bardağı şeker
    1 yumurta

    Yapılışı:

    Krem şantiyi bir bardak sütle hazırla.
    İçine bisküvileri karıştır.
    Kalıbın dibine istediğin meyveyi diz.
    Kremayı yap.
    Soğut ve şantiye kat.
    Meyvelerin üstüne dök.
    Dolapta 2 saat beklet.
    Servis yap.
    Afiyet olsun…

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Türk kahveli Parfe:Malzemeler:

    1 paket krem şanti
    2 paket vanilya
    3 tatlı kaşığı türk kahvesi
    3 tatlı kaşığı toz şeker
    1 bardak süt
    6 yumurta

    Yapılışı:

    Krem şantiyi soğuk süt ile çırpıyorsunuz.
    Altı yumurtanın sarılarını önce ayrı bir kapta çırpıyor, şeker, kahve ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpıyorsunuz.
    Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpıp, tüm malzemeyi karıştırıyorsunuz.
    Derin bir kaba önce naylon döşeyip sonra karışımı boşaltıyorsunuz.
    Dipfrize koyup donduruyorsunuz.
    Isterseniz evde çikolata sosu yapıp dökebilirsiniz.
    Yanlız bu durumda elinizi çabuk tutmanız gerekiyor çünkü parfe kısa sürede eriyebilir.
    Afiyet olsun…

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Siyah çikilotalı parfe:Malzemeler:

    225 gram siyah çikolata
    2.5 su bardağı süt kreması
    5 adet yumurta sarısı
    1 çorba kasığı toz seker
    1 yaprak jelâtin

    Süsleme için:
    225 gram sade çikolata
    1 su bardağı krema
    1 çorba kasığı bal

    Yapılışı:

    Siyah, çikolatayı küçük parçalara bölüp yarım su bardağı kremayla birlikte karıştırarak benmari usulü eritip, soğumaya bırakın.
    1 su bardağı kremayı ayrı bir kapta koyulaşıncaya kadar çırpın.
    Çikolatalı karışıma ilave edin.
    1 su bardağı kremayı küçük bir tencerede kaynatın.
    Toz şeker ve yumurta sarılarını derin bir kapta çırpın.
    Karışımı tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar 2-3 dakika pişirin.
    Kaynamadan ateşten alın ve karıştırarak soğutun.
    Sonra eritilmiş yaprak jelâtini katın.
    Çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı birlikte çırpın.
    Kalıba alın ve buzlukta 8 saat buzlukta bekletin.

    Süsleme için; sade çikolatayı benmari usulü eritin.
    Kremayı ayrı bir kapta ısıtın.
    Ateşten alıp çikolata ve balı ekleyin, karıştırarak ılıtın.
    Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın.
    Üzerini çikolata ile süsleyip hemen servise sunun.
    Afiyet olsun…

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Narlı parfe:Malzemeler:

    1 kilogram krema
    10 adet yumurta
    500 gram toz şeker
    4 adet nar

    Yapılışı:

    Çırpma kabında krema kar gibi olana kadar iyice çırpılır.
    Yumurtaların sarı ve beyazları ayrılır.
    Toz şeker, sarı ve beyaz için ikiye bölünür ve ayrı kaplarda çırpılır.
    Yumurtanın beyazı ile şeker, kar gibi olana kadar çırpılmaya devam edilir.
    Çırpma işlemi bittikten sonra bütün karışımlar birleştirilir, nar taneleri eklenir.
    İsteğe göre şekilli kalıplara dökülür.
    Buzdolabında 8-10 saat bekletilir.
    Arzuya göre frambuaz sos ile servis edilir.
    Afiyet olsun…

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    kolay Meyveli parfe:Malzemeler:

    1 Adet Büyük Boy Elma (tatlı olsun)
    1 Adet Muz
    1 Adet Şeftali
    1 Adet Kivi (isteğe bağlı)
    1 Paket Finger Bisküvi
    1 Paket Vanilyalı Krem Şanti
    2 Su Bardağı Süt
    1 Paket Çikolota Sosu

    Yapılışı:

    Bir paket finger bisküviyi çok ufaltmadan iri parçalar halinde küçültünüz.
    Ayrı bir kapta vanilyalı (sade) krem şantiyi bir bardak soğuk süt ile çırpıp,buzdolabında dinlenmeye bırakınız.
    Ufaladığınız bisküvilerin içine, elma, muz, kivi ve şeftaliyi doğrayınız.
    Küçük küpler şeklinde olması daha iyi olur.
    Bisküvi ile meyve parçalarını şöyle bir karıştırıp, içine önceden hazırladığınız krem şantiyi ekleyiniz ve malzemelerin birbirlerine karışmasını sağlayınız.
    Elde edilen malzemeyi, cam borcama eşit olarak yayınız.
    Bir cezve yada küçük tencere de, bir bardak süt ile çikolata sosunu pişirip soğumaya alınız.
    Çikolata sosu soğuduktan sonra borcama yerleştirdiğiniz parfenin üstüne zevkinize göre az yada çok miktarda ekleyebilirsiniz.
    Tüm işlemler bittikten sonra, parfeyi buzdolabında yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra, kare dilimler şeklinde servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun…

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Krokanlı parfe:Malzemeler:

    3 Çorba Kaşığı Konyak krokanlı parfe
    3 Yumurta Akı
    7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    400 gram Kremşanti
    100 gram Fındıklı Krokan
    300 gram Böğürtlen
    6 Kokteyl Kiraz
    2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış Şam Fıstığı
    100 gram Vişne

    Yapılışı

    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
    Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin.
    Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.
    Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin.
    Vişne ve krokanları ilave edin.
    Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın.
    Kremalı karışımı kalıbın içine dökün.
    Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin.
    Buzlukta en az 5 saat bekletin. Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin.
    Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.
    Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
    Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın.
    Parfeyi dilimleyin.
    Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun.
    İkişer dilim parfe ekleyin.
    Kokteyli kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.
    Afiyet olsun…

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Frambuaz soslu parfe:Malzemeler:

    2 poşet sade krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    1 paket kakaolu Eti Pötibör bisküvi
    3 paket tadelle
    yarım su bardağı iri ufalanmış ceviz içi
    Üstü için 4-5 çorba kaşığı frambuaz sosu veya dilediğiniz sos

    Yapılışı:

    Süt ile kremşantileri katılaşıncaya kadar çırpın.
    Bisküvileri bir tabağın içine iri iri ufalayın.
    (Krem şantinin içine ufalamayın toz haline gelen kırıntılarda krem şantiye karışır ve parfe renk değiştirir).
    Tadelleleri çok ufak olmayacak şekilde doğrayın.
    Cevizleri uafalayın.
    Tüm malzemeyi karıştırın.
    Yanlız karıştırırken bisküvilerin ezilmemesine dikkat edin.
    Malzemeyi önceden streçle kapladığınız minik bir kümbet pasta kalıbına boşaltın ve yerleşmesi için hafif hafif bastırın.
    Üstünü de streçledikten sonra buzlukta en az 6 saat kadar dondurun.
    Servise yakın dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alın ve üstüne frambuaz sos dökerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Fıstıklı parfe:Malzemeler:

    2 paket krem şanti
    1 paket vanilinli creme ole
    1 su bardağı iri dövülmüş antep fıstığı
    3 su bardağı süt
    1 paket vanilin

    Yapılışı:

    Cam bir kapta, krem şanti, creme ole, antep fıstığı ve vanilini mikserin önce düşük sonra hızlı ayarında çırpın. Streç filmle kapladığınız kalıba koyup üzerini de kapatıp, dondurucuda 8-10 saat dinlendirin. Ters çevirip dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

  9. #19
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ananaslı parfe:Malzemeler:

    1000 gram Sıvı Şanti (çırpılmış)
    600 gram ananas püresi
    250 gram İtalyan marengası
    2 paket pandispanya patı

    İtalyan Marengası İçin:
    1000 gram toz şeker
    375 gram su
    480 gram yumurta beyazı

    Yapılışı:

    İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°Cde kaynatılır.
    Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır.
    Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir.
    Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur.
    Daha sonra 1 cm kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır.
    Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır.
    10/-14°Cde 5-6 saat dondurulur.
    Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir.
    Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır.
    Afiyet olsun…

  10. #20
    ELiF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Üyelik tarihi
    03.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,477
    Mentioned
    96 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @aRZu ya ama olmazkiii gece gece :D

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 5 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 5 misafir)

Benzer Konular

  1. Çilekli Parfe
    Konu Sahibi Nartaneside Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 28.Kasım.2017, 15:19
  2. Ahududulu Parfe
    Konu Sahibi MeyRa Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Nisan.2014, 07:43
  3. Sos tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Yiyecekler hakkında bilmeniz gerekenler
    Cevap: 25
    Son Mesaj : 25.Şubat.2014, 16:32
  4. Reçel tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 25.Şubat.2014, 15:46
  5. Meze Tarifleri
    Konu Sahibi aRZuU Forum Zeytin Yağlılar
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 25.Şubat.2014, 01:35

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort