kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 18 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #11
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Güllaç:Malzemeler:

    10-11 güllaç yufkası
    2,5 litre süt
    750 gram toz şeker
    1 paket şekerli vanilin
    nar taneleri
    dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

    Yapılışı:

    Süt ve şekeri kaynatın.
    Vanilini ekleyip ılıtın.
    Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.
    üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin.
    Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin.
    Bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın.
    Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
    Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

    *Not:
    Güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın.
    Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
    Afiyet olsun…

  2. #12
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Yalancı tavuk Göğsü:Malzemeler:

    125 gram katı yağ
    1 su bardağı un
    1 litre süt
    2 su bardağı şeker
    1 paket Vanilya

    Yapılışı:

    Bir tencerede yağ eritilip, bir su bardağı un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
    İçine kavrulduktan sonra karıştıra karıştıra süt eklenir.
    Bir taşım kaynadıktan sonra şekeride eklenip 10 dakika daha kaynaması sağlanır.
    En son olarak da vanilya eklenerek ocağın altı kapatılır.
    Mikser yardımıyla en yüksek devirde 10 dakika sürekli karıştırılır.
    Uygun bir borcama dökülerek, istenildiği gibi süslenirek servis yapılır.
    Afiyet olsun…

  3. #13
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Vişneli pudinğ:Malzemeler:

    1 litre süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    2,5 çorba kaşığı nişasta
    1 damla sakızı
    1 kase vişne

    Üzeri için:
    Kum şeker

    Yapılışı:

    1 litre sütü tencereye alın.
    Üzerine tozşeker ve damla sakızını ilave edin.
    Kaynayınca nişastayı sulandırarak azar azar ilave edin.
    Pişince ilk sıcaklığı çıkınca altına vişne konulmuş kaselere dökün ve üzerine kum şeker dökün.
    Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun…

  4. #14
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Supangle:Malzemeler:

    1 litre süt
    3 adet yumurta
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı kakao
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı fındık
    1 kakaolu pandispanya

    Yapılışı:

    Tencereye sütü alın.
    İçine yumurta sarılarını ekleyin.
    Unu, tozşekeri, kakaoyu da ekleyip ocak üstünde karıştırarak pişirin.
    Kupların içine evde kalmış herhangi bir kakaolu kekden bir parça koyun.
    Şekerli su ile ya da pekmezli su ile yada sulandırılmış marmelat ile ıslatın.
    Üzerine pişirdiğiniz karışımı dökün.
    Üzerin fındıkla süsleyin.
    İyice soğutup soğuk ikram edin.
    Afiyet olsun…

  5. #15
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Sakızlı muhallebi:Malzemeler:

    1 kilogram süt
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağından 1 parmak az un
    1/4 margarin
    Damla sakızı (isteğe göre miktarı değişir)

    Yapılışı:

    Margarin ve unu kavuralım.
    Üzerine sütü ilave edelim ve topaklanmasına fırsat vermeden hızlı hızlı karıştırarak iyice pişirelim.
    Piştikten sonra şeker ve sakızı ilave edelim.
    Ocağı söndürdükten sonra da 15-20 dakika mikserle çırpalım ki köpük köpük olsun.
    Afiyet olsun…

  6. #16
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    KEŞKÜL:Malzemeler:

    Keşkül İçin:
    1 su bardağı şeker
    5 çorba kaşığı pirinç unu
    1 litre süt

    Terbiyesi için:
    3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
    3 çorba kaşığı çekilmiş badem yada fındık
    3 yumurta sarısı
    1 su bardağı süt
    az tarçın (isteğe bağlı)

    Yapılışı:

    Terbiyeyi hazırlamak için, yumurtaların sarısı, hindistan cevizi,çekilmiş fındık,tarçın ve sütü karştırın.
    Keşkül malzemelerini bir tencereye alın ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
    Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
    Hazırladığınız terbiyeyi ocaktan aldığınız keşküle ilave edip, çırpma teli yardımı ile iyice karıştırın.
    Tek kişilik kaplara alın ve soğumaya bırakın.
    Üzerini hindistan cevizi ve fındık ile süsleyerek servis yapın.
    Servis etmeden önce biraz buzdolabında soğutursanız tadı daha güzel olur.
    Afiyet olsun…

  7. #17
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Yalancı Keşkül:Malzemeler:

    1 litre süt
    9 çorba kaşığı şeker
    4 çorba kaşığı nişasta
    3 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 adet yumurta sarısı
    1 paket vanilya

    Yapılışı:

    Sütten bir çay bardağını ayırıp, kalan sütü ve şekeri tencereye koyup kaynatın.
    Büyük bir kasenin içerisine, 1 çay bardağı ayrılan sütü, yumurta sarısını, nişastayı ve hindistan cevizini karıştırın.
    Tenceredeki kaynamakta olan sütten bir kepçe koyup karıştırmaya devam edin.
    Karışımı tencereye karıştırarak ilave edin.
    Vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
    Kaselere paylaştırıp, oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz, hindistan cevizi ve tarçın serpiştirerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

  8. #18
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kazan Dibi:Malzemeler:

    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    1 su bardağı toz şeker
    1 çimdik tuz
    4 yemek kaşığı pudra şekeri

    Yapılışı:

    Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kapta karıştırıyoruz.
    1litre sütün 1 su bardağını bu karışıma dökerek, topaklanma kalmamasına özen göstererek ve ezerek iyice karıştırıyoruz.
    Kalan sütün içerisine toz şeker ve tuzu koyarak kaynatıyoruz.
    Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak nişastalı karışıma yediriyoruz.
    Nişastalı karışımı azar azar kaynayan süte ilave ederek karıştırıyoruz.
    Bir iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz.
    Pudra şekerini 25 x 30 cm ebadında ocak üzerine konabilecek bir tepsiye eşit şekilde yayıyoruz.
    Muhallebiyi pudra şekeri serpilmiş tepsiye döküyoruz.
    Tepsiyi ocak üzerine oturtarak harlı ateşte her tarafı eşit sürelerde kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
    İki dakikada bir diğer bölüme geçmek yerinde olacaktır.
    Bu aşamada kenarlardan bıçak ucu ile hafifçe kaldırarak pudra şekerinin eriyip karamelleştiğini gözlemleyebiliriz.
    Pişme işleminden sonra tepsiyi daha büyükçe ve içi su dolu bir tepsiye oturtuyoruz.
    Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup 3 saat bekletiyoruz.
    Servis yapacağımız zaman bıçakla eşit karelere bölüyoruz.
    Spatula ile bir ucundan kaldırarak rulo yapıyoruz.
    Afiyet olsun…

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Sütlü Irmikli Puding
    Konu Sahibi Nartaneside Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 28.Kasım.2017, 15:22
  2. Sütlü Balık
    Konu Sahibi MiRa Forum Et,Tavuk ve Deniz Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Ocak.2017, 00:32
  3. Kilo aldırmayan tatlılar
    Konu Sahibi aSk Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 13.Kasım.2014, 09:17
  4. Sütlü Kakaolu Tatlılar
    Konu Sahibi MeyRa Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Nisan.2014, 07:28
  5. Aşkınızı Anlatan Tatlılar
    Konu Sahibi aRZuU Forum Tatlılar - Kekler - Kurabiyeler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 02.Nisan.2014, 01:13

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort