Sarımsak Ezmeli Hindi Rosto
Malzemeler:
1 baş sarmısak (soyulmamış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
30 g ince kıyılmış fesleğen
2 adet hindi göğüs (her biri 550 g kadar)
340 g hindi sosis (soyulmuş)
225 g taze ıspanak (ayıklanmış, yıkanmış ve elle parçalanmış)
285 mi tavuk suyu
3 çay kaşığı tavuk baharat karışımı
450 g ekmek kıtırı (kruton)
1 çay kaşığı tuz
3 adet küçük boy kuru soğan (soyulmuş, dörde bölünmüş)
225 g kiraz domates
Yapılışı:
1-Fırını 200 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Baş sarımsağı alüminyum folyoya sarın ve 30-40 dakika ya da sarımsak yumuşayıncaya dek pişirin, (mikrodalga fırınınız varsa sarımsağı üstüne çıkacak kadar suyla yüksek ısıda, sarımsağın büyüklüğüne ve fırınınızın verimine göre 2-2.5 dakika pişirin) Sarımsak ele gelecek kadar soğuyunca soyup tel süzgeçten geçirin. Sarımsak ezmesine limon suyu, kıyılmış fesleğen, 1 yemek kaşığı zeytinyağı katıp karıştırın.
2- Hindi etlerinin üzerinde birer cep oluşturmak üzere parmaklarınızı etle deri arasına sokun, açın ve sarımsak püresini bu ceplere paylaştırın.
3- Büyük derin bir teflon tavayı ısıtın ve sosisleri 5 dakika ya da pembelikleri gidinceye dek kızartın. Pişerken teflon ya da ahşap bir spatulayla sosisleri küçük parçalara bölün. İspanağı, tavuk suyunu, baharat karışımını ekleyin, sonra kapağı açık halde 5 dakika ya da ıspanağın rengi dönünceye dek pişirin. Karışımı bir fırın kalıbına boşaltın, içine ekmek kıtırlarını koyun, iyice karıştırın.
4- Karışımın üzerine hindi göğüs etlerini, derili kısımları üste gelecek şekilde yerleştirin. Geri kalan yağı fırçayla üzerlerine sürü ve tuz serpin. Soğanları göğüsledi etrafına yerleştirin. Kalıbı folyoyla kaplayın. Fırının orta rafında 40 dakika pişirin.
5 -Alüminyum folyoyu alın ve 30-40 dakika daha ya da hindi pişinceye dek fırında bırakın. Kiraz domatesleri etlerin etrafına dağıtın ve 5-10 dakika daha pişirip sıcak sıcak servis yapın.