Sebzeli et buğulama


Hazırlanışı
Öncelikle tereyağını soğanla pembeleşinceye kadar kavuralım. İçine etleri, fasulyeyi ve havucu ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavuralım. Üzerine unu da ekleyip karıştıralım. Suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve orta dereceli ateşte pişirmeye bırakalım.
Daha sonra bezelye, tuz ve şeker ekleyip tekrar karıştıralım. Maydanozları ince ince kıyalım ve yemeğin içine ekleyelim. Bol vitaminli yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak servise sunalım. Afiyet olsun.
MALZEMELER
  • 800 gr. kuzu kol
  • 1 adet kabak
  • 100 gr. taze fasulye
  • 1 havuç, 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 100 gr. haşlanmış bezelye
  • 5 dal maydanoz
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon, tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 50 gr. tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un