Kuzu Güveç.

Malzemeler ;
Güveç Malzemeleri ;

- 500 gr. Kuzu Eti.
- 2 Orta boy Soğan.
- 2 Havuç.
- 1 Patlıcan.
- 2 Patates.
- 2 Diş sarımsak.
- Baharat ; Tuz , Kekik , Karabiber. ( Var ise ; Taze Kekik )
Marine Malzemeleri ;
- 250gr. Süt
- Sarımsak ( 5 diş , kıyılmış/rendelenmiş )
- Soğan ( 1 Adet kıyılmış/rendelenmiş )
- 50 gr. Yağ ( Sıvı )

Et Marine Hazırlanış ;
1 gün öncesinden doğranmış etler ve tüm malzemeler toplanıp orta boy oval bi derin bi kaba konur ve 1 gün üstü kapalı buzdolabında bekletilir.

Güveç Hazırlanışı ;
Malzemeleri ortalama boyutta küp küp doğruyoruz.
Ardından Sarımsakları rendeleyip , baharatlarla beraber harmanlıyoruz.
Toprak güvece koyup Orta dereceli közde , ocakta 1 saat pişiriyoruz. Pişmenin ortalarında hafif hafif taze kekik atıp tadını özleştiriyoruz.