H. Argun Bozkurt
Mesleği...................................:Avukat.
Doğum Tarihi..........................:24.04.l961
Okuduğu okullar.....................:TED Ankara Koleji, Seyhan Işık Koleji, AÜ.Hukuk Fakültesi
Bildiği yabanci dil....................:Az Ingilizce

Katıldığı sertifika programları.:
Ceza Hukuku Lisans düzeyi seminer çalışması (1981)
Anayasa Hukuku Lisans düzeyi seminer çalışması(1982)
TÜRMOB 1.Bilirkişi Eğitim semineri
TÜRMOB 2.Bilirkişi Eğitim semineri
TOBAV 2.Tiyatro Kurultayi Uzman katilimi ,
SBF. Sosyal Bilimlerde Bilgisayar Eğitimi sertifika programı

Üye oldugu kuruluşlar............:
TC. Ankara Barosu
Türkiye Barolar Birligi
TED Kolej Mezunlari Derneği
Çagdas Hukukçular Derneği
Avrupa Birligi Barolar Konseyi (CCBE)

Uğrası Alanları........................:
Hukuk araştırmaları yapmak, hukuk kitapları yazmak, Iş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alaninda bilirkisilik yapmak, Ankara Barosu Staj Kurulu tarafindan düzenlenen seminerlerde stajyerlere İş Mahkemeleri konusunda dersler vermek, hukuk müzesi çalışmalarında bulunmak ve bilgisayar internet konularinda çalışmalar yapmak.



Özgeçmişim...............................:

1961, Ankara doğumluyum. 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim, 1984 yılında avukatlığa başladım.
Fakülte yıllarında Anayasa Hukuku’ nda “ Baskı grupları” ve Ceza Özel Hukuku’ nda “ Şeref ve Haysiyet Kurtarmak Gayesiyle yeni Doğmuş Çocuğun Öldürülmesi” konularında seminer çalışmalarına katılıp, tamamlayarak iki dalda sertifika aldım.
Bunların yanısıra çeşitli hukuk dergilerinde makalelerim yayınlandı. Bunlar sırasıyla:
1983 Ankara Barosu Dergisi – TCK 453. Madde üzerine inceleme
1987 T. Barolar Birliği Dergisi – Hileli İflas Suçu İncelemesi
1988 T. Barolar Birliği – Askeri Ceza Hukuku İncelemesi
1992 Çağdaş Hukukçular Dergisi – Sanatçıların Sosyal Güvenlik Sorunları
1993 Çağdaş Hukukçular Dergisi – İş Mahkemeleri Yargılama Usulü
1993 İş ve Hukuk Dergisi – İş Mahkemeleri Yargılama Usulü 1
1994 İş ve Hukuk Dergisi – İş Mahkemeleri Yargılama Usulü
1994 İş ve Hukuk Dergisi – Kıdem ihbar tazminatı hesaplamaları
1994 İş ve Hukuk Dergisi – Sanatçı Borçlanması ve Sorunları
1994 Ankara Barosu Dergisi – İş Mahkemeleri Yasa Tasarısı Hakkında Eleştiri
1996 Ankara Barosu Dergisi – 4056 Sayılı Yasa ve Sanatçı Borçlanması
1996 Ankara Barosu Dergisi – 3147 sayılı Yasa-Tasarrufu Teşfik Kesintisi ve Neması
1996 Türk Hukuk Enstitüsü Dergisi – 3147 Sayılı Yasanın bir incelemesi
1998 Yargıtay Dergisi – Sanatçıların Sosyal Güvenlik Hukuku

Bunların yanısıra 1997 yılında yayınlanan “ Sanatçılar ve Sosyal Güvenlik Hukuku” isimli ve 1999 yılında yayınlanan “ İş Yargılaması Usul Hukuku” isimli hukuk kitaplarım bulunmaktadır.
1996 yılında TÜRMOB tarafından düzenlenen “ Birinci Bilirkişi Eğitim Seminerine” katılarak 28.Mart.1996 tarihinde sertifika aldım.

1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen “ Sosyal Bilimlerde Bilgisayar Kullanımı ve eğitimi Programı” adlı seminerde sertifika aldım.

1998 yılında Mersin II. Türk Tiyatro Kurultayı’ na uzman olarak katıldım ve TOBAV tarafından sertifika ile ödüllendirildim.

1993 yılından günümüze kadar Ankara İş Mahkemelerinin tamamında iş ve sosyal güvenlik hukuku alanında bilirkişilik yapmaktayım.



HUKUK MÜZESİNE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?
Adresi:
www.hukukmuzesi.com
Mektup adresi: Ziya Gökalp Caddesi, Nu:7/27,7.Kat, Kızılay-Ankara,Türkiye
Tele Fax No: 0 312 435 65 68



HUKUK MÜZESI NASIL DOĞDU?

Hukuk Müzesi kurma fikrinin kafamda doğmasını takiben çalışmalarıma başladım. Çalışmalarımı 1998 Kasım ayından bu yana devam ettirmekteyim. Çalışmalarıma başladığım bu iki yıllık süre içinde 10 ansiklopediyi taradım. Ayrıca Ankara Milli Kütüphane’de, kütüphane Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bir uzman yardımcı ile birlikte çalıştım. Felsefe Ansiklopedileri, Hukuk Tarihi ve Hukuk Sosyolojisi kitapları ile Mitoloji Sözlük ve Ansiklopedileri de başvurup taradığım diğer kaynaklar oldu.

Konuya Alman Barosu katkıda bulundu. Alman meslektaşlarımı burada büyük bir zevkle anarım. Bana ve siteme verdikleri destekten dolayı teşekkür eder onları kutlarım. Sitede yer alan Alman Hakim cüppesini bir bedel beklemeksizin Ankara’ya, büroma kadar göndermeleri büyük bir kibarlıktı.

Hukuk Müzesi içinde yer alan grafik tasarımlar ise Gamze Balverir Üstündağ tarafından gerçekleştirildi. Ana sayfa ve ana sayfayı takiben diğer sayfalardaki grafik tasarımları hazırlayan Gamze Balverir Üstündağ’ı geçmişteki çalışmaları dolayısıyla da tanımaktayım. H.Argun Bozkurt bölümünde yer alan ve bana ait olan kitapların kapak tasarımları da yine kendisi tarafından gerçekleştirilmiştir.

İnternet webmaster grubu Webkardeşler, grafik tasarım şirketi Meridyen Ltd Şti, bana yardımcı olan asistan kadrosu katkılarıyla olusturulan bu sitenin karmaşık bir ekip tarafından hazırlandığını belirtmek isterim. Kendisini sürekli yenileyecek bu sitede daha pek çok çalışma gruplarının yer alması kaçınılmaz bir durum olarak gözükmektedir. Tercüman kadrosu yansıra, fotoğraf ajansları kanallıyla ulaşılacak fotoğrafçılar da siteye önemli katkılarda bulunacaklardır.

Belli bir yerde, gerçek nesnelerle kurmayı düşündüğüm bu müzeyi sanal ortamda kurmamın daha kolay olacağını düşündüm. Daha ucuza çıkacak bu çalışmanın gerçek bir hukuk müzesine dönüşmesi daha büyük bir ekonomik güç yani sıra daha geniş bir ekip çalışmasını gerektirmektedir. Kültür Bakanlığı ile Adalet Bakanlıklarının konuya eğilmeleri zorunlu gözükmektedir.

Bir birey olarak dünyada ilk kez bir hukuk müzesi kurmanın onuru ve keyfi anlatılmaz bir duygu. Türkiye sınırlarını da aşan Dünya boyutunda ses getirebilecek bu Sanal Hukuk Müzesi Sitesinin ziyaretçileri gelecekteki çalışmaları daha da boyutlandıracaktır.

Sitenin yapımcısı ve fikir babası olarak Hukuk Müzesi’nin hedeflerinin basında Türkçe dışında en az bir yabancı dilde daha sunulması gelmektedir. Nitekim bu konudaki çalışmalara fiilen başlanmıştır. Bunun yanı sıra çeşitli hukuk objelerinin satıma sunulması bir çeşit müzayedeye konu kılınması ikinci hedefimiz olacaktır. Bunların dışında hareketli görüntüler, önemli yargılamalara canlı bağlantı, hukuk kitapları satışının bu siteden gerçekleştirilmesi gibi hedefler de Hukuk Müzesi Sitemin sunacağı diğer hizmetler olacaktır.