Tart hamuru için malzemeler:
100 gr yumuşak tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
300 gr un

Frangipane (Badem Kreması) harcı için malzemeler:
150 gr badem unu
125 gr tereyağı
3 adet yumurta
125 gr toz şeker
60 gr un
1 tatlı kaşığı badem likörü/rom/konyak

Diğer malzemeler:

1 adet kabuk tarçın
2 adet Deveci armudu
3 yemek kaşığı toz şeker
yeterli su
pudra şekeri

Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve yoğurt karıştırılır, un yavaş yavaş ilave edilir, yoğurulur.

Yoğurulan hamur top haline getirilir ve streçlenerek buzdolabına konur. 45 dakika dinlendirilir.


Daha sonra tart kalıbı iyice yağlanır. Buzdolabında dinlenen hamur merdane ile açılır, içine konur ve tart kalıbının kenarlarınıda kaplayacak şekilde parmak uçları ile yayılır.

Tekrar buzdolabına konur, 15 dakika dinlendirilir. Çatalla tabanına delikler açılır.

160 derecede 12 dakika pişirilir. Kabuğu soyulan ve çekirdekleri ayıklanan armutlar önce dört parçaya sonra yine 2 veya 3 parçaya bölünür, 3 yemek kaşığı toz şeker, kabuk tarçın ve üzerine kadar çıkacak su içinde 10 dakika haşlanır. Süzülür.


Tart pişerken harç malzemesi derin bir kase içinde mixerlanır, içine badem likörü, rom yada konyak ilave edilir. Bu karışım yarı pişmiş tart hamurun içine dökülür.



Armutların iç kısımları harca batırılacak şekilde tartın tüm yüzeyine dizilir.

Hemen sıcak fırına konur (180 derece) fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. (20-25 dakika)

Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.











ALINTI