Önce ellerimizi yıkıyoruz ve aşağıdaki malzemeleri önceden temizleyip dezenfekte ettiğimiz mutfak tezgahımıza çıkarıyoruz.
4 kişi için
Malzemeler:
2 1/2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Pirinç
1/2 Adet Kırmızı Lahana
Zeytinyağ
Tuz
Hazırlanışı:
1/2 (yarım) adet kırmızı lahanayı suda kaynatın, suyun renginin çivit mavisi olduğunu göreceksiniz.
Pirinci, bu suyla pişirin.
Pirinç haşlandıktan sonra, rengi resimdeki gibi mavi olacaktır.
Kırmızı lahana suyu, pilavın mavi olmasını sağlayacaktır.
Haşlanmış pirincin üzerine, zeytinyağ gezdirin ve tuz serpin.
Hijyen Notları!!!
Pilav soğuduktan sonra, hemen tüketmeyecekseniz, buzdolabına kaldırın.
İki saatten fazla oda sıcaklığında beklettiğiniz pilav veya yemekleri tüketmeyin.
Yeniden ısıtma işlemi sırasında, pilavınızın iyice ısındığından emin olun, pilavın iç sıcaklığı en az 83 C derece olmalıdır.
Bunun için bir termometre edinebilir veya iyice ısındığından emin olabilmek için, gözünüzle buhar çıkışını kontrol edebilirsiniz.