2 ½ lt et suyu (10 bardak)
2 orta boy sogan
3-4 adet patates
1 kahve fincani un
1 küçük paket tereyagi veya margarin
1 çay kasigi hindistancevizi
tuz
Terbiyesi:
1 bardak süt
2 yumurta sarisi
Garnitürü:
2 adet yumurta aki
1 çay bardagi kasarpeyniri (rendelenmis)
1 çay kasigi kirmizibiber
1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek
Tarif
Soganlari küçük parçalar halinde dograyin, iki kasik yagla açik renkte
kavurun.
Un katin , iki üç dakika daha kavurun.
Et suyu ile kusbasi dogranmis patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavas yavas
kaynatarak 30 dakika pisirin.
Çorbayi baska bir kaba süzün.
Tekrar atese koyun.
Terbiyesini yapin ve atesten indirin.
Garnitürüyle servis yapin.
Garnitürün yapilisi:
Yumurta akina kasar peyniri, kirmizibiber ve maydanoz katin.
Bu karisimi ekmeklerin üzerine sürün.
Küçük küp seklinde kesip çorbayla servis yapin