6 sığır bifteği (sokumdan kesilmiş dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı
150 gr (3/4 su bardağı) et suyu
2 çorba kaşığı acı krema
1 tatlı kaşığı acı pul kırmızı biber
50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ
3 iri soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış)
Biftekleri tuz ve karabiberle ovup bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca biftekleri ikişer ikişer tavaya koyup ıher yanlarını 2'şer dakika kızartınız. Kızaran biftekleri servis tabağına koyup geri kalan biftekler kızarana kadar sıcak tutunuz.
Et suyu acı krema ve pul kırmızı biberi tavada devamlı karıktırarak 3 dakika pişiriniz. Sosu bifteklerin üstüne döküp sıcak tutunuz.
Bir başka büyük tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca piyaz doğranmış soğanları içine atıp arada karıştırarak 8-10 dakika kazartınız. Tavayı ateşten indirip kepçeyle soğanları alarak bifteklerin üstüne döşeyiniz.
Üstüne kıyılmış taze soğanı serperek hemen servis ediniz.
Not: Kremamsı soslu ve gevrek kızartılmış soğanla birlikte servis edilen Viyana usulü bifteği yeşil sebze ve sote patatesle servis edebilirsiniz.