Cevizli tarçınlı lokma tarifi malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz içi
- 3 adet ekmek hamuru
- Tarçın
Cevizli tarçınlı lokma tarifi hazırlanışı:
- Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.
- Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yayın.
- Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin.
- Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
- Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
- Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
- Hepsini tepsiye dizdikten sonra, üzerine şeker ve ceviz içi serpin.
- Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10 dakika kadar tepsiyi bekletin.
- Böylece hamurunuz güzelce kabaracak.
- Daha sonrada fırının ayarını, 180 dereceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.