Cevizli tarçınlı lokma tarifi malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 adet ekmek hamuru
  • Tarçın


Cevizli tarçınlı lokma tarifi hazırlanışı:


  • Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.
  • Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yayın.
  • Üzerine ceviz içi ve tarçın serpin.
  • Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  • Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
  • Diğer kalan hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
  • Hepsini tepsiye dizdikten sonra, üzerine şeker ve ceviz içi serpin.
  • Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10 dakika kadar tepsiyi bekletin.
  • Böylece hamurunuz güzelce kabaracak.
  • Daha sonrada fırının ayarını, 180 dereceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.