kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)

    Ev Yapımı İskender

    Malzemeler:

    - yarım kilo dana eti
    - 1.5 yemek kaşığı salça
    - yoğurt
    - tereyağı
    - sade pide
    - 1 su bardağı su

    Yapılışı:

    Eti yarım saat önceden buzlukta cikartıp donu cözüldükten sonra ince ince doğranacaktır.
    Etlerin önce suyunu iyice aldırın. Etler suyunu çekince sıvıyağ ekleyip kızartın.
    Çok kuru olmamasına dikkat edin. Diğer taraftan sosunu hazırlayın.
    Tereyağını salçayla çok az kavurun ve suyu ilave edip kaynatın.
    Pideleri servis tabağınıza kare kare kesip dizin.
    Ezdiğiniz yoğurdu pidelerin üstüne dökün (isteğe göre yanına da koyabilirsiniz) etleri de koyup sosunu üstüne ilave edin.
    Iskenderin vazgeçilmezi tereyağını kızartıp üzerine dökün.
    Afiyet olsun…

  2. #2
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Beşamel Soslu Kırmızı Etli Rulo

    Malzemeler:

    6 adet hazır lavaş ekmeği (tortilla olarak satılan) ya da ev yapımı krep
    1 yemek kaşığı domates salçası
    Yarım su bardağı ılık su
    6 dilim kaşar peyniri(dilerseniz kaşar peyniri rendesi)
    Beşamel sos için:
    1 yemek kaşığı tereyağ
    1 yemek kaşığı un
    ¾ su bardağı süt
    Harcı için:
    500 gram dana kuşbaşı
    2 adet orta boy kuru soğan
    2 adet çarliston biber
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 adet orta boy domates
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe göre diğer baharatlar
    Yapılışı:

    Öncelikle kuşbaşı eti düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave edip 25 dakika pişirelim.
    Bu işlemi normal tencerede de yapabilirsiniz, etin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirebilirsiniz ancak çok uzun sürer.
    Daha sonra soğanları küp küp doğrayalım,biberleri de küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
    Salçaları, baharatları, küp küp doğranmış domatesleri (kabuğu soyulmuş) ve eti ilave edip arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirelim.
    Lavaşın kenarına yakın bir şekilde bu harcımızdan koyalım ve rulo şeklinde çok sıkı olmadan saralım.
    Tüm lavaşları bu şekilde hazırladıktan sonra bir fırın kabına dizelim.
    Bu arada beşamel sosumuzu hazırlayalım.
    Bir tencereye tereyağı koyup eridikten sonra unu ilave edelim ve unun rengi değişene kadar kavuralım.
    Daha sonra topaklanmamasına dikkat ederek sürekli karıştırarak azar azar sütü ilave edelim.
    Eğer kıvamı koyu olursa bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz.
    Sosu kaynayınca ocaktan alalım.
    Diğer tarafta yarım su bardağı ılık suyun içinde salçayı çözünderelim ve ruloların üzerine gezdirelim.
    Hazırladığımız beşamel sosu da ruloların üzerine paylaştırıp her bir rulonun üzerine 1 dilim kaşar peyniri koyalım ve 200 C fırında 15 dakika pişirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım.
    Afiyet olsun…

  3. #3
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Islama Köfte Tarifi

    Malzemeler

    400 gr. kıyma
    1 soğan
    3 dilim ekmek
    tuz
    karabiber

    ISLATMAK İÇİN:
    kemik suyu
    tereyağı
    toz kırmızı biber
    tuz

    GARNİTÜRÜ İÇİN:
    1 ekmek
    2 domates
    10 yeşil biber

    Hazırlanışı:

    Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine soğanı rendeliyoruz. 3 dilim bayat ekmeğin içini de ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak iyice yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan köfteler yuvarlıyoruz. Ekmeği dilimliyoruz.
    Tencereye kemik suyunu, tereyağını, kırmızı toz biberini ve tuzunu atıyoruz. Ekmekleri hazırladığımız sosa batırıyoruz. Ocak üzerindeki ızgarada ekmekleri kızartıyoruz. Servis tabağına ekmekleri alıyoruz. Hazırladığımız köfteleri ocak üstünde az sıvıyağ döktüğümüz ızgara tavada pişiriyoruz.
    Ekmeklerin üzerine köfteleri diziyoruz. Domates ve biberleri iri doğruyoruz. Köfteyi pişirdiğimiz tavada domatesleri ve biberleri çevirerek soteliyoruz. Köftelerin kenarına garnitürleri dizerek servis ediyoruz.

  4. #4
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kağıt Kebabı

    Malzemeler:

    500 gram kuşbaşı kuzu eti
    3 adet patlıcan
    3 adet patates
    3 adet kabak
    2 adet havuç
    1 su bardağı bezelye
    3 adet domates
    2 adet kuru soğan
    3-4 diş sarımsak
    5-6 adet yeşil biber
    2 kaşık tereyağ veya zeytinyağ
    Yapılışı:

    Bezelyeler kaynayan 1,5 su bardağı tuzlu suda haşlanır, tencereye tereyağ veya zeytinyağ koyulur yağ kızınca kuzu etleri eklenir kavrulur.
    Yemeklik doğranan soğanlar ve sarımsaklar kuzu etlerinin üzerine konulur, iyice kavrulunca kabuklarını soyduğumuz domatesler ilave edilir.
    Domatesler suyunu çekince tuzu, biberi eklenir ateşten alınır.
    Patlıcanlar alacalı soyulur, kuşbaşı doğranır tuzlanır 15-20 dakika bekler yıkanır.
    Patates, kabak ve havuçlar soyulur kuşbaşı doğranır yeşil biberlerde iri olarak doğranır hepsi sıvı yağda kızartılır.
    Yağlı kağıt 2 parçaya bölünür borcama artı şeklinde yerleştirilir.
    içine kızarttığımız sebzeler yerleştirilir.
    Haşladığımız bezelyeler konur, üzerine kuzu etleri yerleştirilir en son haşladığımız bezelyenin suyundan 1 su bardağı ilave edilir.
    Yağlı kağıt iki taraflı kapatılır ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
    Sıcak servis yapılır.
    Afiyet olsun…

  5. #5
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Tas Kebabı

    Malzemeler:

    1 kilogram kuşbaşı koyun eti
    2 çorba kaşığı margarin
    3 orta boy soğan
    2 orta domates veya 1, 5 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
    Tuz
    Yapılışı:

    Soğanları zar şeklinde doğrayın.
    Eğer domates kullanacaksanız, kabuklarını soyup bir kaba rendeleyin.
    Bir tencereye margarin koyarak kızdırın ve kuşbaşı kesilmiş koyun eti ilave ederek etlerin her tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartın.
    Etleri bir delikli kepçe ile tabağa alıp tenceredeki yağa soğanları da katarak pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurun.
    Tencereye rendelenmiş domates veya tuzsuz domates salçası ile tuz ilave edin.
    Etleri tekrar tencereye koyun, üzerine iki bardak su ilave edin ve pişmeye bırakın.
    Suyunu çektikçe 1-2 bardak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirip servis yapın.
    Afiyet olsun…

  6. #6
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    İslim Kebabı

    Malzemeler:

    500 gram kıyma
    yarım ekmek içi
    3 orta boy soğan
    tuz, karabiber
    1 yumurta
    2-3 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı salça
    2 su dardağı su
    domates
    yeşil biber
    1 kilogram patlıcan
    Yapılışı:

    Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın, fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin.
    Patlıcanları önce alacalı soyup daha sonrada boyuna dilimleyin çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir.
    Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın.Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın.
    Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp domates ve yeşil biber ile süsleyin.
    Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin.
    Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
    İsteğe göre krema sıkma torbasına dodurduğunuz patates püresi ile süsleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

  7. #7
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çiftlik Kebabı

    Malzemeler:

    1 kilogram kuzu eti
    3 çorba kaşığı yağ
    3 adet domates
    maydanoz
    soğan
    dereotu
    kekik
    biber
    tuz
    Yapılışı:

    Eti halka halka doğradığınız soğan ile yağda kavrun ve biber ilave edin.
    Pişmesine yakın domates, maydanoz dereotu,tuz kekik katıp kendi Suyu ile pişiririn.
    Arzu ederseniz taze soğan’da katabilirsiniz.
    Afiyet olsun…

  8. #8
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Tandır Kebabı

    Malzemeler:

    1 adet kuzu kolu
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    2 su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı tane karabiber
    tuz
    kekik

    Yapılışı:

    Fırın kabını hafifçe yağlayarak yuvarlak dilimlenmiş havuçları ve piyazlık doğranmış soğanları yayın.
    Üzerine tane karabiber,kekik ve tuzu serpin.
    Kuzu kolunu fırın kabına yerleştirin, kenarından 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin.
    150 derecede ısıtılmış fırında kuzu kolunun bir yüzü kızarana kadar pişirin.
    Sonra kuzu kolunu ters çevirip diğer yüzünüde kızartın.
    Dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun…

  9. #9
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kuzu Tandır

    Malzemeler:

    4 parça kuzu kapamalık et
    2 baş sarımsak
    ½ su bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı tane karabiber
    2 yemek kaşığı kekik
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Tuz

    Yapılışı:

    Kuzu etlerinin fazla yağlarını ayıklayın, yıkayıp iyice kurulayın.
    Etlerin üzerine tuz ve un serpiştirin.
    Düdüklü tencereye sıvı yağ koyarak iyice ısıtın.
    Etin her iki tarafını kızgın tencerede kızartın.
    Sarımsakları, tane karabiberleri ve kekiği ile ekleyin.
    ½ su bardağı sıcak su ekleyerek 45 dakika pişirin.
    Afiyet olsun…

  10. #10
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Fırında Kuzu incik

    Malzemeler:

    6-7 adet kuzu incik
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 kuru soğan
    5-6 adet sivribiber
    2 adet domates
    10-15 fasulye
    2 havuç
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı tuz
    karabiber
    5-6 defne yaprağı
    5-6 diş sarımsak

    Yapılışı:

    Soğanları yemeklik doğrayın.
    2 yemek kaşığı zeytinyağında öldürün.
    Kuzu incikleri yıkayp tencereye ilave edin.
    Sivribiberleri ve halka halka doğranmış havuçları ekleyip 5-10 dakika çevirin.
    Etler suyunu çekene kadar pişirin.
    Kabukları soyulup fındık büyülüğünde doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edin.
    2-3 kez karıştırın.
    1,5-2 su bardağı kaynamış suyu koyun.
    Temizlenip ikiye bölünmüş fasulyeleri tencereye ekleyin.
    Etler yumuşayana kadar (30-40 dakika) pişirin.
    Tenceredekileri bir fırın kabına dökün.
    üzerine defne yaprağı, tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip fırında 250C’de 15 dakika pişirin.
    Afiyet olsun…

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Büyük İskender
    Konu Sahibi Nartaneside Forum Dünya Tarihi
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 04.Aralık.2017, 16:14
  2. Köz Patlıcanlı İskender
    Konu Sahibi Nartaneside Forum Et,Tavuk ve Deniz Ürünleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 25.Kasım.2017, 17:31
  3. İskender Bey'i korku sardı
    Konu Sahibi Escobar Forum Beşiktaş
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10.Eylül.2015, 01:11
  4. Son sen..KÜÇÜK İskender
    Konu Sahibi driver Forum Ünlü Şairlerin Şiirleri,
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 06.Ağustos.2014, 11:22
  5. Fazıl İskender
    Konu Sahibi Rhy Forum Yerli Sanatçılar
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 16.Şubat.2014, 17:18

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort