Malzemeler:

- yarım kilo dana eti
- 1.5 yemek kaşığı salça
- yoğurt
- tereyağı
- sade pide
- 1 su bardağı su

Yapılışı:

Eti yarım saat önceden buzlukta cikartıp donu cözüldükten sonra ince ince doğranacaktır.
Etlerin önce suyunu iyice aldırın. Etler suyunu çekince sıvıyağ ekleyip kızartın.
Çok kuru olmamasına dikkat edin. Diğer taraftan sosunu hazırlayın.
Tereyağını salçayla çok az kavurun ve suyu ilave edip kaynatın.
Pideleri servis tabağınıza kare kare kesip dizin.
Ezdiğiniz yoğurdu pidelerin üstüne dökün (isteğe göre yanına da koyabilirsiniz) etleri de koyup sosunu üstüne ilave edin.
Iskenderin vazgeçilmezi tereyağını kızartıp üzerine dökün.
Afiyet olsun…