Tavuklu ve brokolili makarna
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı (140 gr) Teremyağ
- 1 paket kalem kesme makarna
- 1,5 dilim tavuk göğsü
- 1 büyük brokoli
- 2 adet kırmızı biber
- 1/2 demet kıyılmış maydanoz
- 6 diş dövülmüş sarımsak
- 1 kutu (200ml) krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
- Tavada Teremyağ’ı eriterek sarımsak, ince kıyılmış soğan, kırmızı biber ve haşlanıp küçük küçük doğranmış brokolileri 5 dakika soteleyin ve ateşten alın.
- Aynı tavada küp doğranmış tavukları hafif esmerleşene kadar yüksek ateşte kızartın.
- Bu sırada başka bir tencerede makarnayı kaynayan tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Tavuklar kızardıktan sonra ateşi kısın ve tavaya önceden sotelediğiniz sebzeleri ekleyin.
- Üzerine 1 kutu kremayı ilave edin.
- Son olarak kıyılmış maydanozları da ekleyerek, 3 dakika daha pişirin.
- Sosun yapıldığı tavaya makarnayı yavaş yavaş ekleyin. Bu şekilde sos ile daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.