Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 12 adet kedidili bisküv
  • 2 çorba kaşığı limonun suyu
  • 4 adet muz
  • 15 gram Tereyağı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı yer fıstığı (çekilmiş)

Hazırlanışı

  1. Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın.
  2. Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  3. Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın.
  4. Soyulmuş muzları kalıba dizin.
  5. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.
  6. Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun.
  7. Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin.
  9. Üzerine yer fıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Not: 4 kişilik olan bu tarifte, porsiyon başına yaklaşık olarak 250 kalori düşmektedir.