Malzemeler
- 3 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- 12 adet kedidili bisküv
- 2 çorba kaşığı limonun suyu
- 4 adet muz
- 15 gram Tereyağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çorba kaşığı yer fıstığı (çekilmiş)
Hazırlanışı
- Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın.
- Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
- Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın.
- Soyulmuş muzları kalıba dizin.
- Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistan cevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın.
- Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun.
- Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin.
- Üzerine yer fıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Not: 4 kişilik olan bu tarifte, porsiyon başına yaklaşık olarak 250 kalori düşmektedir.