Tika'dan Özbek Turizm Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Özbekturizm Milli Şirketi işbirliğinde Özbekistan'dan gelen turizm personeline, Antalya'da eğitim programı düzenlendi.
TİKA'dan yapılan açıklamada, eğitim programının ilk aşamasının 2013 yılının Nisan ayında Taşkent'te gerçekleştiği anımsatılarak, "20 turizm sektörü çalışanı ile Özbekistan Milli Turizm Kurumu yetkililerine Antalya ve civarındaki çeşitli otellerde 16- 23 Şubat'ta eğitim programı düzenlendi. Eğitim programına, Özbekistan'ın önde gelen otellerinde ön büro, yiyecek içecek üretimi ve servisi ile kat hizmetleri alanında çalışan personel katıldı" denildi.

Katılımcıların, Kemer ve Belek gibi turistik bölgelerde hizmet veren otelleri de ziyaret ederek bilgi paylaşımında bulunduğu belirtildi.

Türkiye'de teorik-uygulamalı eğitime katılan Özbek turizm personeli, eğitim programının kendileri açısından çok verimli geçtiğini ifade ederek, edindikleri deneyimi, kültür turizmi konusunda Hiva, Semerkand ve Buhara gibi "eşsiz tarihi kentlere" sahip Özbekistan'a aktaracak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. - Ankara