LikörLü Pasta
Malzemeler
KEKİ İÇİN:
sekiz Adet yumurta
ikibuçuk Su bardağı un
250 gram Pudra şekeri
bir çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
LİKÖRLÜ ŞURUP
bir su bardağı su,
yarım bardak şeker,
Muz veya çilek likörü
miktarı iki yada üç yemek kaşığı
KREMASI
bir Su bardağı su veya süt
bir Çorba kaşığı un
bir Çorba kaşığı toz şeker
iki Adet yumurta
Vanilya 250 gram margarin
üzeri için:
krem şanti ve çilek
Hazırlanışı
KEKİN YAPILIŞI
Bir kapın içinde yumurta ve şekerler yoğurt kıvamına gelene dek karıştırın. Elenmiş un ve limon rendesi ve suyu eklenir. Hafifçe karıştırılıp kapa dökülür.
LİKÖRLÜ ŞURUP YAPILIŞI
Bir su bardağı su, yarım bardak şeker, kaynatılır. Muz veya çilek likörü eklenip soğutulur. Pasta keki bu şurup ile ıslatılır.
KREMANIN YAPILIŞI
Bir tencerenin içine şeker un yumurta konulup karıştırılır. Süt sıcak olarak azar azar ilave edilir. Ateşe konulup yavaş yavaş pişirilir. Kaynayınca ateşten alın. Yumuşamış margarin ileve edilin. En son vanilya konulur. bu krema ara kata sürülür.
üzeri krem şanti ile kaplanıp
çileklerle süsleyin. Afiyet olsun