Tirtil Kurabiye


Malzemeler


  • 1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı kadar un
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırma kabımıza alıp unu da azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Tırtıl kurabiye kalıbıyla işaret parmağımız büyüklüğünde şekillendirelim. 160-180 derecede üzeri çok fazla kızarmadan pişirelim. Fırına göre derecesi farklılık gösterebilir dikkat edelim. Kurabiye hamurunun yarısına kakao ekleyerek iki renk de yapabilirsiniz. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. İki kurabiye arasına kahvaltılık çikolata sürüp, kurabiyeleri yapıştırdıktan sonra uç kısmının birini çikolata sosuna batırıp hindistan cevizi veya çekilmiş fındık, fıstığa bulayarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun