Papatya Poğaça Tarifi


Malzemeler


  • 125 g margarin
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Un (yaklaşık 2-2,5 bardak kadar)

İçi için

  • beyaz peynir

Hazırlanışı

Yaş maya ılık süt ile eritilir. Yoğurma kabına malzemeler alınarak ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurulur. 20dk kadar mayalanması için bekletilir.Daha sonra hamurdan bir parça alınarak içine iç harcından koyarak yuvarlak şekil verin. Üzerine elinizle bastırarak hafif inceltin ve bıçak ile yaprakları kesin. Orta kısmı tamamen kesmemeye dikkat edin. Tüm hamuru şekillendirip tepsiye dizdikten sonra 10 dk kadar tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 190C derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.