• Malzemeler


    • 1 bağ pazı
    • 1 büyük patates
    • 1 orta boy soğan
    • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 3 yemek kaşığı sıvıyağYapılışı

      • Pazılarımızı birer parmak genişlikte doğrayıp yıkıyoruz

        Tencereye su koyup kaynatıyoruz pazılarımızı kaynayan suya koyup 3,4 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz

        Ayrı bir tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz

        Soğanı dilimleyip tencereye alıyoruz ve pembeleşene kadar kavuruyoruz

        Patateslerimizi soyup küçük küp küp dilimliyoruz ve tenceremize alıp 1 kaşık salça ilave edip karıştırıyoruz

        Pirinç ve pazılarımızıda tenceremize alıp tuzunu karabiberini koyup üzeri kapanacak şekilde sıcak su ilave edip kapağını kapatıyoruz ve suyunun yarısını çekene kadar pişiriyoruz.

    • Kaynamış su