Terbiyeli İşkembe Çorbası
Sevenleri için bir de terbiyelisini denemenizi öneririm. Ancak çok fazla tüketmemenizi özellikle tavsiye ediyorum.
Kolay gelsin hanımlar,
MALZEMELER
300 gr işkembe
2 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı un
TERBİYESİ İÇİN
3 adet yumurta
3 Kahve fincanı sirke
6 Diş sarmısak
1 adet limon
Kırmızıbiber
TuzAZIRLANIŞI
İşkembeyi bol su ile iyice yıkayın. Derin bir tencereye bol su, tuz ve işkembeyi koyup haşlayın. İşkembeler pişince küçük küçük parçalara ayırın.
Çorba tencerenize sıvı yağ ve unu ekleyerek unu kavurun. Kavrulan unun üzerine işkembe haşlama suyunu yavaş yavaş unun üzerine ekleyin ve sürekli karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra işkembeleri de ilave edin.
Bu sırada terbiyesini hazırlayın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edin. 3-5 dakika daha kaynatarak çorbayı pişirin.
Bir tavada yağ ile kırmızı biberi yakıp servis yapmadan önce çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarımsaklı sirke ile servis yapabilirsiniz.