Soslu dilbalığı tarifi malzemeler:



  • 2 adet fileto dil balığı (yani kemikleri ve kılçıkları tamamen çıkarılıp, temizlenmiş balık)
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet demir şiş ya da 8 adet ağaç çöp şiş

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı


    Soslu dilbalığı tarifi hazırlanışı:



    • Öncelikle fileto çıkarılmış dil balığını uzunlamasına yani boylamasına 4 uzun ve eşit şeritlere bölün.
    • Sonra da tuz ve karabiber serpiştirin.
    • Domatesleri ve limonları (kabuğunu soymadan) kuşbaşı et formunda doğrayın.
    • İki seçeneğiniz var, ya malzemelerimizi demir şişlerle mangal ateşinde pişireceğiz ya da çöp şişlere takıp tavada kızartın.
    • Yukarıda malzemeleriniz hazırdı.
    • Bir adet şişe dilbalığı şeridini (spiral) şeklinde kıvırarak geçirin.
    • Üzerine bir adet domates ve bir adet limon dilimini takın.
    • Eğer uzun demir şişleri kullanacaksanız bir sıra daha aynı düzenli dizme işlemini yapın.
    • Derseniz ki ben ahşap çöp şişe dizip, tavada kızartacağım, o zaman bir balık, bir domates, bir limon dizimi yeterli olacaktır.
    • Mangalı yaktınız ve demir şişlerde ki malzemeleri pişirmeye başlayın.
    • Ya da çöp şişteki malzemeler içi hafif yağlanmış tavada çevirerek kızartın.
    • Bu arada tereyağını ufak bir tavada eritin.
    • İçine ince kıyılmış maydanoz ve tuz, karabiberi ekleyip (eğer isterseniz 2-3 diş sarımsağı da katabilirsiniz) şöyle 2-3 dakika iyice kızartın.
    • Sonrada servis tabağına dizdiğimiz sebzeli balıkların üzerine gezdirip, sıcak olarak servise sunun.



  • 1/2 demet çok ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2-3 diş dövülmüş sarmısak