Zakkum (Nerium Oleander)
özellikle yaprak ve odunsu sapları zehirli değildir. Çoğu zehirlenmeler yapraktan olur.
şiddetli sindirim rahatsızlığı, kalp rahatsızlıgı belirtileridir. Bu, dünyanın en ölümcül bir bitkisidir.
Dumbcane (Dieffenbachia)
Yaprağını ısırma, ağızda hemen yoğun ağrılı yanmaya neden olur. ,
yoğun yanma, tahriş ve dil, ağız, boğaz da yanma Şişme, ölüme yol açan solunumu
engellemek için yeterli olabilir. Dieffenbachia yeryüzündeki en ölümcül bitkiler biri olarak kabul edilir.
- Ölümcül Nightshade (Atropa Belladonna)
Bu bitkinin tüm parçaları toksik içerir. Genellikle ölümcüldür, genç bitkiler ve tohumları, bulantı, kas
seğirmeleri, felçe neden olur, özellikle zehirli. Ölümcül itüzümü veya güzel avrat otu,
Batı yarımkürede bulunan en zehirli bitkilerden biridir. Bitkinin kökü, genellikle en zehirli bir parçasıdır.- Jimson Weed (Datura stramonium)
. Anormal susuzluk, vizyon çarpıtmalar, deliryum anlaşılmazlığa, koma ve sıklıkla ölüme
neden olur Datura, diken elma, stinkweed ve Jamestown gibi çeşitli
isimleri de bilinir Jimson tüm parçaları zehirlidir.- Angel Trumpe t (Brugmansia)
Angel trompet veya Brugmansiasıklıkla ölümcül bitkinin tüm parçaları tropan
alkaloidler, skopolamin ve atropin içerir.- Kaplanboğan (aconitum variegatum)
Bitkinin tüm parçaları son derece zehirlidir. Eski savaşçılar düşmanlarının
su kaynakları zehirlemek için kullanılmıştır. Geçmişte kurt öldürmek için kullanılırdı.
Boğulma, kusma, bağırsak, ağız kuruluğu, yanma, karıncalanma ve uyuşma neden olur.
Aconitum (aconitum Napellus)
Zehir olgunlaşmamış tohum kutucukları ve köklerdedir, ancak tüm parçaları zehirlidir.
sindirim rahatsızlığı, sinir heyecana neden olur. Bitki parçaları suyu genellikle ölümcüldür.
Kanadalı sinema oyuncusu Andre Noble yanlışlıkla yuttuktan sonra, 2004 yılında akonitin
zehirlenmesinden öldü. Aconitum çeşitli türleri ok zehirleri olarak kullanılmaktadır.