25 Mart 2014, Salı
Hami Mandıralı: Yıldız kendini sahada gösterir

“Yıldız oyunculara da, gençlere de ön yargımız yok. Amacımız ortak; Trabzonspor'un başarısı. Ancak şu da bir gerçek ki, yıldız futbolcu kağıt üzerinde kalırsa işe yaramaz, kendini sahada göstermeli.” “Trabzonspor'un teknik direktörü olmak beni korkutmuyor, aksine heyecanlandırıyor, yüreklendiriyor. Bunda en büyük etken de gösterilen ilgi. Kalırsak daha iyi bir Trabzonspor vaat ediyorum.”

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, futbolcularına bir kez daha önemli mesajlar gönderdi... Yıldız-ünvansız futbolcu diye bir ayrımı ve önyargısı olmadığını belirten Bordo-Mavililer’in hocası, elinde her şeyi bir anda değiştirecek sihirli bir değnek bulunmadığını, ancak göreve devam etmesi halinde gelecek sezon daha iyi bir Trabzonspor’un sözünü verebileceğini belirtti. İşte satır başları ile Mandıralı’nın ifadeleri:

Malouda mesajı

“Arzu ettiğimiz yerde değiliz ama olmak için de çok uğraş veriyoruz. Biz sevgimizi bilgimizi onlara aktarmaya çalışıyoruz. Onlardan da bunun karşılığını performans olarak bekliyoruz... Malouda bizim için değerli ve marka olmuş bir oyuncudur. Çok önemli oyuncu olmak ve marka olmak farklı şeyleri beraberinde getirir. Malouda gibi oyuncuların idman ve saha performanslarının iyi olması ve gelecek nesillere katkı sağlaması lazım. Malouda’nın bize dönem dönem katlıları oldu. Ancak bir sakatlık yaşadı. Sakatlıktan dönüşte beklediğimiz performansı alamadık. Ama bu alamayacağız anlamına gelmez. Malouda, Malouda’lığını sahada gösterecek, biz de ona görev vereceğiz. Kendisine karşı hiç bir ön yargımız yok. Çalışırsa, istediklerimizi yaparsa görev vermekten kaçınmayız.”

‘Kalmak isterim’

“Takımda kalmak isterim. Trabzonspor, çok önemli teknik adamlar yetiştirmiştir. Ben daha işin başındayım. 11 sene üzerine kulübe geldim. Bu yönetim zamanında geldim. Benimle çalışmak isterlerse, tüm yüreğimle burada olmak isterim. Sadece şu andaki geçiş sürecinde beraberiz. Bundan sonra ne olur, bilmiyorum. Trabzon’un en alt kademisinden bu durumlara geldim. Bana kimlik kazandıran Trabzonspor’da çalışmak, beni korkutmuyor aksine cesaretlendiriyor. Öyle güzel tepkiler var ki buna cevap vermek lazım.”

‘Lisans alacağım’

“Yabancı oyuncuları sezon sonunda bırakalım, diye bir şey söylemedim. Ancak performans olarak memnuniyetsizliğimiz var. Bunu düzeltecek olan kendileri. Oyuncularımız zaman zaman oynamadıkları için sızlanıyor. Ancak formayı oyuncuların kendisi alacak. Onlar da çalışacak. Ama birçoğunun performanslarından memnun değilim... Bir dönem çalışmadığım için lisans problemim var. Belki yakın bir zamanda bir kurs açılabilir. Bu eksiğimi gidermek istiyorum. Maça siz hazırlıyorsunuz, takımı, her şeyi siz biliyorsunuz. Herkes sizi dinlemek istiyor ama konuşamıyorsunuz. Biz de buna üzülüyoruz.”