Pilavınızı tekrar ısıtırken
Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içine su koyup, bu kabın üzerine pilav tenceresini koyup, buhar ile ısıtırsanız, pilav taneli kalır, tazeliğini muhafaza eder.
Pilavınızı tekrar ısıtırken
Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içine su koyup, bu kabın üzerine pilav tenceresini koyup, buhar ile ısıtırsanız, pilav taneli kalır, tazeliğini muhafaza eder.
Bamya pişirmeden önce
Ayıklanan bamyaları pişirmeden önce, 3 silme çorba kaşığı tuz ve 1,5 kahve fincanı sirkeyle hazırlanan karışıma yatırırsanız, (30 dakika) pişerken salyalarını bırakmasını önlemiş olursunuz. Ayrıca görünüşü ve lezzeti daha iyi olur.
Salata ipuçları
Salata yaparken, öncelikle salata malzemelerinin ıslak olmamasına dikkat edin. Malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller. İyi bir salata için ayrıca, malzemelerin birbirini bütünler nitelikte olması gerekir. Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler.
Turşunuz daha lezzetli olsun
Hazırlamak üzere olduğunuz turşuya kereviz yaprağı, sarımsak, öğütülmemiş hardal tohumu, nane yaprağı, karanfil, dereotu, defneyaprağı, nohut, soğan ve şeker katabilirsiniz. Böylece koku ve lezzet kazandırmış olursunuz.
Yemeğinizin daha hızlı soğuması için
Yemeğinizi hemen soğutmak için, tencereyi içinde soğuk su ve 1-2 yemek kaşığı tuz bulunan bir leğende bekletin. Böylece yemeğiniz 10-15 dakika sonra yenecek derecede soğumuş olacaktır.
Yemeğin dibi Tutarsa
Yemeğin dibi tutarsa, lavabonun içini soğuk suyla doldurun. Sıcak tencereyi kapağını açmadan suya koyup, 15 dakika bekletin. Daha sonra yemeği başka bir tencereye alın. Soğuk su, yemeğin yanık tadını alacaktır.
Yemeğiniz tuzlu olduysa
Yemek tuzlu olursa, yani tuz miktarı fazla geldi ise, kabukları soyulmuş patatesi birkac parçaya kesip, yemeğin içine atınız. Patates, yemeğin fazla tuz miktarını emecektir. Yada yemeğin içine bir miktar sirke ve biraz şeker atılırsa aynı etkiyi göstereceği söyleniyor, en azından denemekte yarar var.
El kokusu
Ellerinizdeki, sarımsak veya balık kokusunu çıkarmak için, kokan parmaklarınızı kullandığınız bıçak ile birlikte suyun altında yıkayın. Metal bıçak parmaklarınızdaki kokuyu alacaktır. Bıçak yerine, bir kaşık veya çatal da kullanabilirsiniz. Ellerinizi tuzla ovalayıp, ardından sabunla yıkamak da farklı bir yöntemdir.
Fırınınıza sinmiş kötü kokular için
Fırınınızın ortasına, yarısı sirke, yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika ısıtın, sonra soğutun. Kokular gitmiş olacak.
Karnabahar pişirirken kokmaması için
Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız, kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark edeceksiniz. Ayrıca yayılan kokuyu önlemek için, pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)