kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 3 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu
Toplam 61 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #21
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kereviz kokusu

    Kerevizi ayıklayıp yıkadıktan sonra, bir kap içinde hazırlamış olduğunuz limonlu suda 10-15 dakika bekletirseniz, hem kokusu kaybolur, hemde rengi beyaz olur.

  2. #22
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    umurtanın taze olup olmadığını anlamak için

    Bir kabın içine tuzlu su doldurup, yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa, tazedir, suyun üzerinde ise, bayattır.

  3. #23
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız

    Bir çorba kaşığı suyun içerisine, bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yumurtaya ilave edin. Diğer bir metod ise mısır unu yerine, bir veya iki yemek kaşığı süt kullanmanızdır. Böylece omletiniz daha kabarık ve yumuşak olur.

  4. #24
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Yumurtayı kolay soymak için

    Katı haşlanan yumurtaları kolay soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra, hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek, soymayı kolaylaştırır.

  5. #25
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    egan yemeklerde yumurta alternatifleri

    Veganlar yumurta kullanmaz. Kullandığını bildiğiniz biri varsa, o zaman o kişi vegan değildir. Yumurta yerine kullanılabilecek bir alternatif bulmak sanıldığı kadar zor değildir. Aşağıdaki alternatiflerden birini deneyin.

  6. #26
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Çatlak yumurtayı haşlarken

    Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, çatlak yerine bir dilim limon sürünüz, sonra yumurtayı bir kaşığın içine koyarak, kaynayacağı suyun içine bırakınız (su kaynar olmayacak). Su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra çatlak yumurtanız hazır.Yumurtaların çatlamaması için

    Pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için, kabın içine bir fincan tabağı koyun, veya kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.

  7. #27
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Gıda maddelerini dondurma işlemi

    Gıda maddeleri hücreleri su içerir ve dondurulurken kristaller oluşur. Dondurma işlemi mümkün olduğunca çabuk gerçekleşir ise, (şok dondurma) sadece yalnız küçük buz kristalleri oluşur, dondurulan gıdaların vitaminleri ve minerallerinin hücre yapısı zarar görmez. Eğer dondurma işlemi daha yavaş gerçekleşirse, ki bu daha eski model buzdolaplarında böyledir, o zaman dondurma esnasında daha büyük kristaller oluşur ve hücre yıkımı gerçekleşir, dolayısıyla dondurulmuş gıdaların genel hücre yapısı değişir, tadı, kokusu mineral ve vitaminler değişime uğrar. Hızlı dondurulmuş gıdalarda, vitamin ve diğer besin maddeleri çok daha iyi muhafaza edilir.

  8. #28
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Gıdalarınızı saklarken, dikkat ediniz!

    Buzdolabınızı +2- +4 dereceye ayarlayın: Besinlerin bozulmamaları için buzdolabının serinliği +4 derece olmalı. Yaz mevsiminde buzdolabının kapağını daha sık açıp kapatacağınız için dereceyi düşürerek, buzdolabınızın soğutma kapasitesini artırın. Buzdolabınızı fazla besinlerle doldurmayın, kapların arasında hava akımı olmasını sağlayın.
    Buzdolabında meyve dahil hiçbir besini açık olarak saklamayın. Besinleri mutlaka yıkanmış ve çok iyi süzülmüş olarak, ağzı kapatılmış bir kap içinde muhafaza edin.
    Pişmiş gıdaları üst, çiğ olanları ise alt raflarda tutun: Uygun koşullarda pişirilmiş ve ağzı iyi kapatılmış kaplarda saklanan gıdaların mikroorganizma bulundurma ihtimalleri çok azdır. Ancak çok iyi yıkanmış olsalar bile; çiğ olan et, kanatlı ve deniz ürünlerinde mikroorganizmalar çok hızlı gelişebilir. Bu besinlerde, düşük sıcaklıklarda üreyebilen ve hastalık etkeni olan çok önemli mikroorganizmalar bulunur. Dolayısıyla çiğ tavukları açık ya da ambalajı bozulmuş bir şekilde üst raflarda saklarsanız, üzerinde çeşitli zararlı mikroorganizmalar üreyebilir, daha da kötüsü yerçekiminin etkisi nedeniyle alt rafta bulunan besinlere de bulaşabilir.

  9. #29
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Derin dondurucuda, en fazla 6 ay saklayın!

    Sıcaklığı ne olursa olsun, gıdaların bozulmasındaki en önemli faktör zamandır. Bu nedenle -18 derece ve altında bile olsa, önerilen süre kadar saklamalısınız. Bu nedenle deniz ürünlerini en fazla 20 gün, kırmızı eti maksimum 2 ay içinde tüketmeye özen gösterin. Gıdaları derin dondurucuda hava ile temas etmeyecek şekilde sardığınız ambalajın içinde saklamayın. Donmuş olsalar bile, derin dondurucuda meyve ve sebze ile eti yan yana koymayın. Kapalı ambalaj içinde olsalar bile, gıdalardan biri çözülüp diğerine bulaşabilir, üzerlerinde bakteri üremesine neden olabilir

  10. #30
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için

    Soyulmuş patateslerin kararmadan muhafaza edilmesi için, saklanacak kabın içine su ve bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın, gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

Sayfa 3 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Tahta Galata Köprüsü (1900'ler)
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Diğer Resimler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Nisan.2017, 02:19
  2. Tahta perdedeki çivi
    Konu Sahibi Sır Forum Hikayeler ve Öyküler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Nisan.2016, 01:49
  3. Saro seçikyan * Tahta Ev
    Konu Sahibi bLa Forum Karışık Videolar
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 21.Aralık.2014, 16:21
  4. Tahta Kapı ve Çerçeve Temizliği
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:21
  5. Tahta Kaşıklar
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 11:28

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort