kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Sayfa 4 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu
Toplam 61 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #31
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Patatesleri bir Elma yardımı ile daha iyi muhafaza edin

    Büyük miktarda patatesiniz var ise, torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler. Patateslerinizi kuru ve serin bir yerde saklayın.Patates haşlarken

    Patates haşlarken, haşlama suyunun içine bir kaşık sirke koyun, hem rengi sarı kalır, hem de daha lezzetli olur.Patates püresi

    Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız, içine bir miktar hindistan cevizi atın. Çok daha iyi tat oluştuğunu göreceksiniz.

  2. #32
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Eti pişirmeden önce

    Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce, limon suyuna bulayıp bekletin. Veya pişirirken bir kaç damla limon suyu ekleyin, et daha yumuşak ve lezzetli olur.Etlerinizi kızartmadan önce

    Etinizi kızartmadan önce, tavadaki yağın kızgın, (ideal ısı, 175-195°C) ve et'in oda sıcaklığında olmasından emin olun. Et'leri kızartırken, sürekli çevirmeyin ki kurumasın.

  3. #33
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Mangal

    Mangal yapmayı severiz, ancak mangal yaparken kullanılan kömür kansorejendir, bu eti de etkiler. Mangal tadında et pişirmek için, ocak üzerinde dökme demir tavalar kullanabilirsiniz.Etleri daha lezzetli yapın

    Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için, pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu, 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edip, üzerini kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin. Veya etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek, yumuşatılması ve tatlandırılma metodunu deneyebilirsiniz.

  4. #34
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Balığın tazeliği nasıl anlaşılır?


    Su ürünleri; bağ dokusunun az, yağ asitlerinin yüksek olması nedeniyle çabuk bozulan bir besin maddesidir. Bu nedenle balık alırken, tazeliğini çok iyi kontrol etmek gerekir. Genelde bir çok hile ile bayat balıkları anlayanlara dahi taze balık diye yutturulabiliyorlar. Ancak bayat balıkların bazı özellikleri varki, bunları kamufle etmek mümkün değildir. En başta gözler ve katılık durumu. Çok taze balıklarda, gözler parlak ve dışa doğru bombeli olup, göz bebeği genelde büyüktür. Ancak gözlerin bu anlattığım şekilde olmaması, balığın yenmeyecek derecede bayat olduğu anlamına da gelmez, sadece tercih edilmeme kriterini oluşturur.
    Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğunlanır ve içeri çöker. Taze balığın solungaçları canlı kırmızı olur. Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklar bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır, karın tarafında buruşmalar oluşur. Pullu balıkların pulları tazeyken gövdeye sıkıca yapışıktır. Elimize pulların gelmemesi gerekir. Taze balığın eti sıkı ve elastiki olup, parmakla bastırıldığında meydana gelen çukurluk anında düzelir. Bayatlamış balıklarda iz kalır.

  5. #35
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Balık nasıl saklanmalı?

    Saklama süresi 20 saati geçecekse, temizlenip buzdolabına konulmalıdır. Buzdolabının +5 derecelik yerinde 2 gün saklanabilir. Daha uzun süre saklamalar, -18 derecelik derin dondurucularda, veya bağımsız derin dondurucularda yapılmalıdır. Balık dondurulmadan önce, porsiyonlara bölünüp, alüminyum folyo veya asetat ile ambalajlanmalıdır. Ambalajlar önce buzdolabının 0 ile +5 derecelik bölümünde birkaç saat soğutmalı, sonra derin dondurucuya konulmalıdır. Bu işlem sırasında derin dondurucu şoklama konumuna getirilmelidir.
    Balıklar dondurulmadan önce hafif tuzlanırve limon sıkılır, böylece diriliğini korur. Dondurulan balıklar çözüldüğünde, tekrar dondurulmamalıdır. İri balıklar buzdolabının normal kısmına alınarak bir gün dinlenerek çözülmelidir. Paket karidesler ise hemen sıcak suya atılabilir.

  6. #36
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Ciğeri kızartmadan önce

    Hazırlayacağınız ciğer tavayı daha da lezzetli yapmak istiyorsanız, kızartma ununun içine bir tatlı kaşığı kadar karbonat koyun. Ayrıca yağı iyice kızdırın, Arnavut ciğerinin tadı çok daha lezzetli olur. Ciğerleri yarım saat kadar süt içinde de bekletebilirsiniz.

  7. #37
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hamur ürünleri tüketirken dikkat edilecek hususlar

    ● Tok karnına hamur işi yemeyin.
    ● Hamur işlerini kızartma olarak tüketmeyin.
    ● Unlu mamullerin içinde harç veya beraberinde katık olarak genelde et, kıyma, yağlı peynir ya da tavuk konulur. Siz yağsız peynirler, ıspanak, pazı, mercimek, soya kıyması gibi iç harcı olanları tüketin.
    ● Haftada en fazla 2 kez yiyin. Her gün börek, pizza, pide veya benzeri hamur işi yemeyin. Sadece ne yediğiniz değil, miktarda yediğiniz de önemlidir.
    ● Hamur işlerini az miktarda yiyin.
    ● Hamur işlerinin içindeki un kadar yağın da önemi vardır. Genelde bitkisel doymamış yağları az miktarda kullanın. En iyileri zeytinyağı, fındık yağı, bazen de soya, mısırözü yağı olabilir.
    ● Seçtiğiniz unun cinsi çok önemlidir. Beyaz unu değil, tam buğday ununu tercih edin. Esmer un ve kepekli un da kullanabilirsiniz.
    ● Alışkanlıklarınıza göre mısır unu, çavdar unu, yulaf unu gibi alternatifler de seçebilirsiniz.

  8. #38
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Hamur mayanızı kendiniz hazırlayın!

    Yumurta büyüklüğünde bir hamur hazırlayın ve üzerini bir nemli bez ile örterek, bir gece bekletin. Ertesi gün hamur mayanız hazır olacaktır.Hamur işine soyunurken

    Hamur işi yaparken, hamuru en az 30 dakika dinlendiriniz. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabına koyunuz. Böylece hamur daha iyi açılır. Un ve nişasta türü malzemeyi nereden kullanırsanız kullanın, mutlaka elekten geçiriniz ki topak topak kalmasın.Unlarınızın böceklenmemesi için

    Unlarınızın böceklenmemesi için, kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.Ekmeğin küflenmemesi için

    Ekmeğinizin küflenmemesi için, ekmek kutusuna biraz tuz koyun.

  9. #39
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kek - Pasta Yaparken

    Kek yaparken, karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın. Hamurun yapışmadığını göreceksiniz. Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız, keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin. Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.Kekinizin kabarması için

    Kekinizin kabarmasını istiyorsanız, tereyağı ve şekerini iyi çırpın. (Sağlık açısından margarin kullanmanızı tavsiye etmiyoruz). Güzel kek yapmanın bir koşulu da, tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.

  10. #40
    aRZuU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    04.Şubat.2014
    Mesajlar
    10,882
    Mentioned
    42 Post(s)
    Tagged
    34 Thread(s)
    Kek kalıbından çıkmıyor ise

    Pişirdiğiniz kek, kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak, biraz bekletin!Kurabiyeleri saklamak için

    Şeker oranı yüksek olan kurabiyelerin sertleşmesini önlemek için, kurabiye kavanozunun içine 1-2 dilim kabuklu elma atın. Elmanın yayacağı dengeli nem, kurabiyelerinizi iki hafta boyunca taze tutacaktır.

Sayfa 4 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 8 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 8 misafir)

Benzer Konular

  1. Tahta Galata Köprüsü (1900'ler)
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Diğer Resimler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 01.Nisan.2017, 02:19
  2. Tahta perdedeki çivi
    Konu Sahibi Sır Forum Hikayeler ve Öyküler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Nisan.2016, 01:49
  3. Saro seçikyan * Tahta Ev
    Konu Sahibi bLa Forum Karışık Videolar
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 21.Aralık.2014, 16:21
  4. Tahta Kapı ve Çerçeve Temizliği
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 15:21
  5. Tahta Kaşıklar
    Konu Sahibi aRZuU Forum Pratik Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 22.Şubat.2014, 11:28

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort